Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Taylor Swift proti ochráncům přírody. Aktivisté tlačí na zpěvačku kvůli vystoupení na koňských dostizích

Kultura

  16:30
MELBOURNE/LOS ANGELES - Ochranářské spolky osočují zpěvačku Taylor Swift z toho, že jí jsou peníze přednější než soucit. Swiftová totiž souhlasila s tím, že zazpívá na koňských dostizích v australském Melbourne .

Taylor Swift s cenou. foto: Reuters

Předmětem sporu jsou dvě písně ze zpěvaččina nového alba Lover, které slíbila na dostizích zazpívat. „Nemůžu se dočkat, až na dostihy dorazí. Tolik jsem o nich slyšela,“ nechala se zpěvačka slyšet pro deník Herald Sun

Taylor Swiftová v novém videoklipu.
Zpěvačka Taylor Swift na Met Gala v New Yorku zvolila odvážný model.

Spolek Protection of Racehorses (Ochrana závodních koní) zpěvačku vyzval, aby svou účast rychle odřekla kvůli tomu, že na dostizích má docházet k týrání koní. Komentáře k situaci se sdružují pod hashtagem #NupToTheCup. Na zpěvačku totiž tlačí i fanoušci.

„Taylor Swift dala svou účastí na poháru města Melbourne přednost penězům před soucitem,“ napsal spolek v oficiálním oznámení. „Koně jsou tu zabíjeni jen kvůli byznysu a zábavě. Pokud se Taylor Swift zajímá o ostatní zvířata stejně, jako se zajímá o své kočky, své vystoupení neprodleně zruší a na sociálních sítích učiní prohlášení o tom, že týrat zvířata je nepřípustné,“ dodává skupina. 

Album Lover se v Austrálii drží na špicích hitparád i prodejnosti. V zemi má už více než miliardu poslechů (streamů) napříč platformami jako jsou iTunes nebo Spotify. 

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!