Čtvrtek 27. června 2024, svátek má Ladislav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

2011: bude pro miliardáře zlý?

Česko

Někteří přední čeští manažeři a byznysmeni zažijí tento rok krušné chvilky. Říká to alespoň jejich horoskop, který pro Lidové noviny sestavila věštkyně Lenka Kolaříková.

Hodně starostí jak v pracovním, tak v osobním životě bude mít například nejbohatší Čech Petr Kellner. Série nezdarů pak v roce 2011 čeká údajně i Zdeňka Bakalu či Tomáše Chrenka. A jak by mohl dopadnout souboj o společnost Sazka?

Docela dobrý rok prožije například ministr financí Miroslav Kalousek, jemuž hvězdy předpovídají úspěchy především v závěru roku. Příznivou konstelaci má překvapivě i Tomáš Pitr, kterého ve vazbě zadržuje švýcarská policie. Zda jej švýcarská strana vydá do Česka, kde mu hrozí mnohaleté vězení za daňové úniky, hvězdy přímo neříkají, ovšem budemeli se držet předpovědi věštkyně, zřejmě zůstane mimo dosah české justice. Řekněte sami: „Začátek i konec roku bude pro Tomáše Pitra ve znamení klidu. Pár měsíců mezi tím by se měl zamyslet a soustředit se sám na sebe, jak jedná s druhými lidmi kolem sebe, a vážit si všeho, co pro něho za poslední čas vykonali,“ říká horoskop.

Hvězdy jsou nakloněny třeba i miliardáři Radovanu Vítkovi, který v posledních dnech čeří vody médií ve spojitosti se snahou převzít největší loterijní společnost v zemi - Sazku. Zatímco u Aleše Hušáka, současného šéfa Sazky, předpověď příliš sdílná nebyla, údajně pro něj má být rok 2011 ve znamení sexuality, chtíče, lásky, porozumění, dávání a přijímání (co si za tím představit, těžko říci), Vítkovi se má podařit vše, na co sáhne.

Tykač a Roman Při troše fantazie bychom za tím mohli hledat právě úspěchy s převzetím Sazky, o kterou mimo jiné ale usiluje i Penta.

Podobně jako Vítkovi je horoskop nakloněný také Pavlu Tykačovi, který se před nedávnem stal jediným pánem nad mosteckými doly, když prostřednictvím společnosti Indoverse odkoupil padesátiprocentní podíl ve skupině Czech Coal od holandské společnost Czech Coal N. V.

Jedním z protivníků mosteckého těžaře je společnost ČEZ, která vyjednává o kontraktu na dodávky po roce 2012. O Tykačovi se obecně ví, že tlačí na růst cen uhlí, takže v souboji by mohl mít oproti ČEZ navrch. Zatímco Tykačovi se má dařit, s Martinem Romanem, hlavou ČEZ, to tak slavné zřejmě nebude. Nejvíce to má skřípat v soukromém životě, konkrétně ve vztahu k rodině.

Rok nezdarů To ale není nic proti Petru Kellnerovi. Ten spadá do skupinky byznysmenů a manažerů, kteří by raději letos neměli podnikat zhola nic. „Nebude se mu dařit jak v pracovním, tak ani v osobním životě. Bude muset začít pracovat sám na sobě a vzdát se v některých případech svých tvrdohlavých rozhodnutí. Bude velmi emocionálně zraněný. Ke konci roku bude muset hodně bojovat i sám se sebou, aby si udržel své postavení, svoji rodinu a vše, co k němu patří,“ tvrdí horoskop. I když Kellnerovi nedávno zkrachoval mediální projekt Naše Adresa, zatím nic nenasvědčuje tomu, že by měl mít v letošním roce nějaké obchodní problémy. Mezi ty, kterým nebudou hvězdy nakloněny, patří i miliardáři Zdeněk Bakala či Tomáš Chrenek. První zmiňovaný má v druhé polovině roku prožít blíže nespecifikovanou smutnou událost. Pro druhého zmiňovaného, Tomáše Chrenka, má být rok 2011 dokonce „krutý a plný neúspěchů“. Na lepší časy se u něj má začít blýskat v závěru roku.

Horší druhou polovinu roku bude mít i ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek. Zatímco první čtyři měsíce roku budou pro něj ve znamení úspěchů, lásky a porozumění, další období má být ve znamení nezdarů. „V říjnu nastane obrat k lepšímu a do konce roku bude u něho vládnout radost a začne se mu dařit i v pracovní životě,“ dodává horoskop.

***

Češi a jejich vztah k horoskopům

Věříte horoskopům?

45 %

33 %

18 %

4 % 0 %

Nikdy Někdy Pouze Nevím Ano,

některým všem

Ovlivňují horoskopy váš život?

65 %

26 %

4 % 3 % 2 %

Nevím Spíše Spíše Ano Ne

ne ano

Jak často sledujete horoskopy?

32 % 28 % 21 % 15 %

4 %

Náhodně Občas Nikdy Výjimečně Každý

den

Zdroj: SANEP

Hvězdy jsou nakloněny i Radovanu Vítkovi, který čeří vody médií ve spojitosti se snahou ovládnout loterijní společnost Sazka.

Horoskopy osobností politiky a byznysu

Miroslav Kalousek, ministr financí Začátek roku 2011 bude pro Miroslava Kalouska ještě v doznívání osobního neúspěchu z roku 2010. Nakloněny jsou mu především poslední tři měsíce roku. Tomáš Pitr, někdejší podnikatel, toho času ve švýcarské vazbě Navzdory k tomu, že je pan Pitr ve vazbě, oproti jiným bude jeho rok 2011 velmi příznivý, spokojený a vyrovnaný. Začátek i konec roku bude ve znamení klidu, lásky a porozumění. Petr Kellner, nejbohatší Čech Pro pana Kellnera bude rok 2011 nepříznivý ve všech oblastech jeho života. Nebude se mu dařit jak v oblasti pracovní, tak v osobním životě.

Pavel Tykač, vlastník společnosti Czech Coal Na co sáhne, to se mu povede a dosáhne splnění svých cílů a snů. Super rok.

Martin Roman, generální ředitel ČEZ Začátek roku je pro něj velmi příznivý. Toto období bude trvat tak do října 2011. Ke konci roku mu hvězdy předpovídají problémy v rodině.

Radovan Vítek, reality Rok 2011 bude pro pana Vítka velmi příznivý, bude se mu dařit ve všech oblastech jeho života.

Zdeněk Bakala, uhlí a reality Rok začne ve znamení lásky. Toto období potrvá asi do září 2011. Poté nastane velký obrat a Zdeněk Bakala zažije smutnější období.

Tomáš Chrenek, ocelářství, zdravotnictví, těžba Začátek roku 2011 bude pro pana Chrenka velmi krutý, plný neúspěchů, nebude mít dostatek energie na řešení všech svých problémů. Situace se má ale zlepšit v průběhu roku. Andrej Babiš, druhý nejbohatší Čech Čeká jej obtížný rok. Vydává dost energie pro své aktivity a čeká na jejich zúročení, ale toto se nějak nedostavuje. Lidé kolem něho se nebudou chtít podřizovat. Aleš Hušák, generální ředitel Sazky Letošní rok je u něj špatně čitelný. Údajně má být ve znamení sexuality, chtíče, lásky, porozumění, dávání a přijímání.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!