Sobota 6. července 2024, Den upálení mistra Jana Husa
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

DŮVOD K POSEZENÍ

Česko

Okruh Pub

Rybnická 75 v Brně

V tomto podniku není tvrzení, že jídelníček odráží osobu šéfkuchaře, žádnou frází. V nově opravené restauraci Okruh Pub v Brně-Novém Lískovci totiž dostane host tři verze jídelníčku - to podle toho, který šéfkuchař má právě službu. Kromě společné části totiž každý z nich na zvláštní list vybral „ty své“ speciality. Speciality Roberta, Petra a Zbyňka tak odliší jídelníčky od sebe. „Postupně doplníme i kalendář našich služeb, aby si lidé mohli vybírat,“ dodává s úsměvem jeden z mistrů kuchyně Zbyněk Kadlec, který v Lískovci „zakotvil“ poté, co jeho díla obdivovali například ve Švýcarsku či v Egyptě. Sám by prý doporučil například své speciálně okořeněné maso tří barev.

Za návštěvu stojí ale restaurace i z jiného důvodu: v rozlehlých prostorách je totiž i „samoobslužná“ část s pípami u každého stolu. A jako v první restauraci v republice si tam lidé z tanků sami čepují jedenáctistupňové pivo Gambrinus - právě jedenáctistupňová piva patří podle pivovarníků na jižní Moravě k nejoblíbenějším. A určitě nejen mezi brněnskými futsalisty, kteří mají hospodu Okruh ve zvláštní oblibě.

Vydání| Tato zpráva vyšla v prvním vydání

Regionální mutace| Lidové noviny - Brno

Autor: