Ve svém pravidelném poledním gastronomickém pořadu doporučoval úpravu kočky, jejíž maso se nechá po tři dny marinovat v nálevu. Bigazzi je autorem několika kuchařek. Prohlásil, že v minulosti pojídal kočičí maso mnohokrát.
Proti kuchyňské úpravě koček se ostře postavila tajemnice ministerstva zdravotnictví Francesca Martiniová, kterou pobouřilo, že Bigazzi „navádí k jejich konzumaci“. Názory Italů se však různí. Na internetovém serveru listu Il Matino čtenáři soudí, že jíst kočičí maso je totéž jako jíst vepřové nebo koninu. Jeden z uživatelů byl však proti a navrhl uvařit samotného Bigazziho s celerem a tatarskou omáčkou.
Národní den kočky byl vyhlášen v roce 1990 po referendu iniciovaném čtenáři časopisu s kočičí tematikou. Při této příležitosti asociace na ochranu zvířat otevírají stánky, v nichž se prodává vše, co se týká koček, a také návštěvníkům nabízejí k adopci některou z nesčetných koček, které nalezly útočiště v římských ruinách a památkách.