Úterý 2. července 2024, svátek má Patricie
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Johnny Depp má hrát Freddieho Mercuryho

Kultura

  10:56
PRAHA - V připravovaném životopisném snímku o frontmanovi skupiny Queen by měl vytvořit hlavní roli Johnny Depp.

Zlaté glóby 2006 foto: AFP

Hollywoodská hvězda Johnny Depp si podle posledních informací zahraje v chystaném filmovém životopisu zesnulého zpěváka skupiny Queen Freddieho Mercuryho . Kytarista kapely Brian May se nechal slyšet, že Depp by byl důstojným představitelem zpěváka, který v roce 1991 zemřel v 45 letech na AIDS.

Na životopisném snímku se vedle produkční společnosti hollywoodského herce Roberta De Nira Tribeca Productions budou podílet všichni žijící členové skupiny -vedle Maye i bubeník Roger Taylor a baskytarista John Deacon.

„Jednání o filmu jsou teprve v raném stádiu,“ uvedl devětapadesátiletý May podle agentury WENN. „Johnny Depp je fantastický. Byl by na plátně důstojným představitelem Freddieho. Myslím, že víc k tomu nyní nemohu říct.“

Přestože je tento filmový projekt teprve „v jednání“ na scénáři už se pilně pracuje. Jak při své návštěvě Prahy prozradil spisovatel Michael Cunningham, projekt o Mercurym je jedním ze tří snímků, na nich se v současné době slavný spisovatel podílí. Do světa filmu se zapsal jako autor předlohy oscarového snímku Hodiny.

Deppovi by role rockové hvězdy nemusela být cizí. Sám se aktivně věnuje hudbě a před časem přiznal, že by si rád zahrál jinou rockovou legendu - zesnulého zakladatele skupiny Pink Floyd Syda Barretta.

Johnny Depp je navíc komerčním magnetem. Druhý díl Pirátů z Karibiku, který se v kinech objevil loni a v němž Depp vytvořil roli Jacka Sparrowa, přesáhl v celosvětových tržbách miliardu dolarů a stal se třetím komerčně nejúspěšnějším snímkem všech dob.

Autor: