Pondělí 1. července 2024, svátek má Jaroslava
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Kosheen přiveze do Prahy nové skladby

Kultura

  20:56
PRAHA - Úspěšná hudební formace Kosheen navštíví Prahu, v klubu Roxy slibuje představení dvou skladeb z chystaného alba Damage. Diváci se ale 22.dubna mohou těšit i na předem osvědčené hitovky.

Sian Evans, Darren "Decoder" Beale a Markee "Substance" Morrison jsou jména, která v Česku zná každý příznivec taneční hudby. Kapela tu má totiž tolik příznivců, jako snad žádná jiná. Jejich chytlavé hity „Hide U" nebo „Hungry" si spolu s charismatickou Sian na koncertě většinou zpívají i ti, kteří je slyšejí poprvé.

Když se ti tři dali dohromady, zjistili, že můžou klidně spojit svoji vášeň pro rock, hip-hop, jazz, drum´n´bass a folk, a přitom pořád psát skladby, které měly hloubku. Lidé se nakonec shodli, že v sobě mají něco mimořádného. Jejich svůdná, snadno zapamatovatelná skladba „Hide U“ obsadila 6. místo, „Catch“ byla 15. a „Hungry“ 13. Následné album „Resist“ se umístilo na 8. místě ve Spojeném království, a v Austrálii, Nizozemí, Belgii a Řecku se vešlo mezi prvních třicet. Od té doby se ho prodalo už půl milionu kopií.

Během turné Kosheen začali pomýšlet na druhé album. Začali psát skladby, které by dobře zněly na pódiu. Deska “Kokopelli”, která z toho vznikla, pojmenovaná po symbolu plodnosti, osobitosti a hudby severoamerických Indiánů, byla hypnotickým a velice osobním výběrem písní od srdce. Tahle deska, která se umístila na 6. místě v hitparádách Spojeného Království, je zatím jejich největším úspěchem. Pomohla jim získat druhou nominaci na Brit Award.

Kosheen přenesli svoji studiovou tvorbu na pódium, kde vystupují s pětičlennou kapelou, a zavedli projekce, které ilustrují městský život a podmalovávají jejich album „Damage“.

Autor:

Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA
Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA

S přicházejícím létem je nutné myslet na ochranu pokožky, zejména u dětí. Přihlaste se do testování a vyzkoušejte dětský opalovací krém Cool Kids...