Sobota 29. června 2024, svátek má Petr, Pavel
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Policista Pankrác se vrátí! Vývojáři na sedmého Poldu vybírají peníze na internetu

Kultura

  14:00
PRAHA - Kdo snad alespoň neslyšel o sérii českých počítačových adventur Polda? Natvrdlý policista namluvený Luďkem Sobotou se dočká sedmého dílu. Autoři spustili kampaň na crowdfundingovém serveru HitHit a podařilo se jim během jednoho dne vybrat polovinu částky.

První Polda. foto: Zima Software

„Bohužel již nemáme dostatek financí na vývoj dalšího dílu a proto to chceme zkusit zde, je to pro nás poslední možnost jak tuto hru oživit. Věříme, že Polda má stále spoustu fanoušků, kteří budou ochotni nového Poldu podpořit,“ vysvětlují tvůrci na stránce projektu na platformě HitHit.

Šestý Polda.
Pátý Polda.

Příběh se tentokrát bude točit okolo Pankrácovy návštěvy na CelebritConu, festivalu světových celebrit. Na akci se objeví tajemný mimozemský stroj a bude na starém známém (a notně potrhlém) policistovi, aby záhadu vyřešil.

Během necelých dvou dnů se vývojářům podařilo vybrat téměř celou požadovanou částku 400 tisíc korun. 

Poldu můžete podpořit ZDE. Vývojáři pro podporovatele nabízejí rozličné odměny včetně pizza večírku s tvůrci nebo nadabování vlastní postavy ve hře. 

Série Polda vznikla prvním dílem již v roce 1998. Za úspěch vděčí hlavně osobitém humoru a špičkovém dabingu od českých celebrit. Postavy namluvili například Luděk Sobota, Petr Nárožný, Jiří Lábus nebo Sabina Laurinová.

Autor:

Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA
Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA

Hledáte pro svá miminka spolehlivou ochranu a chcete, aby se cítila jako v bavlnce? Nyní máte jedinečnou příležitost zapojit se do testování nových...