Sobota 6. července 2024, Den upálení mistra Jana Husa
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

LB

Bohužel jsem neviděl. Ale obávám se, že jeho umělecký výkon herecký v předvolebním spotu "Přesvědče dědka a bábu" sotva již může být překonán. Byl to výkon přímo ultimátní - něco non plus ultra.

SK

Mádl ať někam zaleze. Jeho dědek s bábou si už neodpáře. Dle něj je každý vesničan a každý dědek i bába levičák. Trouba ještě asi nebyl nikdy na vesnici ...... Kol

IL

I95v40a43n 11L36a52c11k67o

3. 7. 2024 11:38

Jak hloupý musí člověk být, aby nepochopil i tak jednoduchou reklamní "agitku" o bábě a dědkovi?

TR

Světového věhlasu dosáhl zejména na Litoměřicku.

MH

se ve Varech čekalo na světovou premiéru filmu Jiřího Mádla Vlny,

Zdroj: lidovky

----------------------------------------

To to příliš skromné?!? Já bych asi napsal, že se jednalo o vesmírnou premiéru. Mádl by si to zasloužil se svým věhlasem ve světě a přilehlém vesmíru.

PH

Toto není filmová recenze. To je jen hnidopišství a vypichování historických chybiček... Pane Kabáte, velmi špatná práce.

JK

J15a78n 85K65y60š18k29a

4. 7. 2024 10:36

Pana Kabáta bych pochválil aspoň za to, že už potřetí v průběhu jednoho dne změnil titulek své "recenze" od původně hanlivého k současnému, řekněme "smířlivému". Asi v reakci na to, jak nadšené ohlasy film vyvolal při premiéře v KV. (Deset minut standing ovation není v KV úplně zvykem).

Zajímalo by mě, zda titulek své recenze pan Kabát měnil na základě vlastního uvážení. Nebo byl ke změně "donucen"?

Odvahu však nepochybně projevil a ponechal v titulku alespoň tu "naivitu". Pan Kabát se tak vlastně stává soudobým pokračovatelem hrdinů filmu Vlny.

Třeba o něm někdo někdy natočí velkofilm.

Film jsem jako všichni kromě návštěvníků KVIFF neviděl, ale recenze mi připadá nepřiměřená - jde o hranou fikci, ne o historiografii, vyčítat nedostatek kontextu je směšné. Pro připomenutí - film Argo o obsazení americké ambasády v Teheránu kontext neřeší vůbec a přitom zprostředkovává ducha té doby dostatečně. Radši chvalte než sestřelujte!

JN

Pamětníci osmašedesátého ještě nevymřeli, takže ten, kdo to neprožil, má hooodně těžkou situaci.

JR

Ještě jsem neumřel, bylo mě tenkrát 16 let. Jo, běž domů Ivane, čeká tě Nataša...