Neděle 30. června 2024, svátek má Šárka
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Piráta z Karibiku napadl žralok. Surfař a herec Tamayo Perry zahynul na Havaji

Kultura

  12:19
Po útoku žraloka u havajského ostrova Oahu v neděli odpoledne zemřel člen pobřežní hlídky, surfař a herec Tamayo Perry. Jako člen pobřežní hlídky pracoval od roku 2016, předtím působil jako herec, zahrál si například ve snímku Piráti z Karibiku.

Devětačtyřicetiletého Perryho v neděli v poledne napadl u ostrova Goat Island žralok, uvedlo ve svém prohlášení oddělení záchranné služby v Honolulu. Po útoku ho záchranáři převezli na břeh, ale už ho nedokázali zachránit.

První tísňové volání zaznamenali v neděli kolem 13. hodiny, uvedli úředníci. Perryho tělo na břeh dopravili pomocí vodního skútru.

„Volající dispečerům sdělil, že tělo surfaře zřejmě utrpělo více než jedno kousnutí žralokem,“ uvedli záchranáři v prohlášení. V oblasti poté vyhlásili výstrahu před žraloky.

Tamayo Perry během surfařských závodů Billabong Pro v Teehupo na Tahiti (4. května 2003)

Perry byl od roku 2016 plavčíkem v organizaci Honolulu Ocean Safety. Podle oficiálního životopisu na trenérské stránce byl místním trenérem surfingu a léta se účastnil závodů Pipeline Master Trials.

Devětačtyřicetiletý Tamayo Perry byl také příležitostný herec. Objevil se po boku Johnnyho Deppa, Penelope Cruzové Geoffreyho Rushe ve snímku Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna – hrál také ve snímcích Ztraceni, Osudové léto a Charlieho andílci 2. Účinkoval také v reklamách.

„Perry byla legenda severního pobřeží, muž který byl příkladem statečnosti, odhodlání a hlubokého smyslu pro povinnost“, uvedl v prohlášení starosta Rick Blangiardi.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!