Středa 15. května 2024, svátek má Žofie
130 let

Lidovky.cz

Předsudky stranou, dršťky umí příjemně překvapit. Připravte si je jako luxusní pokrm

Recept
Italové podávají zadělávané dršťky se špagetami, hodí se k nim ale taky pečivo...

Jemná smetanová omáčka dobře doplní leckterou surovinu, nejvíc ale sluší libovým druhům masa,...

Nepřepečený vepř. Jak připravit měkké, růžové a krásně šťavnaté kotlety, poradí šéfkuchař Pavel Drdel

Recept
Vepřová kotleta s cibulovou omáčkou

Zabijačka na talíři, tak říká Pavel Drdel svým masovým „lasagním“ s ragú z červených jelítek a...

Poctivá kynutá chuť bez smažení. Nebesky hebká lívancová pěna si skvěle rozumí s karamelizovanými semínky

Recept
Lívanec bez smažení

Nejsou ani smažené, ani pečené, zato nebesky hebké. Základem variace na netradiční lívance...

(Ne)obyčejné jablko. Vyzkoušejte ho pečené a přikryté krémem ze slaného karamelu podle šéfkuchaře Drdela

Pečená jablka s karamelem

Stejně jako většině slaných jídel prospěje trocha něčeho sladkého, sladká jídla vyladí k...

Kapustové rolky plněné pečeným pleckem si zamilují i ti, kdo nad zelenými listy dosud ohrnovali nos

Recept
Kapustová rolka s vepřovým masem

Velké pevné listy hlávkové kapusty jsou jako stvořené k plnění – ať už masem, zeleninou, nebo třeba...

Flusanec, kominíček, semafor... legendární české míchané nápoje. Dáte si?

Recept
Míchačky seřazené na barovém pultu.

Legendární tuzemské míchané nápoje se vždy vyznačovaly nízkou cenou, originální recepturou a...

Křupavá rybí tradice. Jak na kapří hranolky, poradí Jan Punčochář

Recept
Se zelím. Kapří hranolky dobře doprovodí klasický bramborový salát, ale třeba...

Pokud byste letos štědrovečerní menu rádi trochu oživili, ale současně se nechcete vzdát klasiky v...

Trocha francouzského šarmu na svátečním stole: vánoční poleno vypadá i chutná báječně

Recept
Francouzské vánoční poleno

Chce zkusit letos na Vánoce něco netradičního? Co třeba francouzské vánoční poleno neboli...