Neděle 30. června 2024, svátek má Šárka
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Dýně není jen podzimní strašák, ale i zdravá zelenina. Jak ji vařit?

Dýně jsou jedním z hlavních symbolů Halloweenu, svátku, který je spjat s tradicemi a zvyky starých Keltů. Vysmátí či zamračení strašáci zdobí nejednu zahrádku, ovšem stále častěji se tato brukvovitá zelenina prosazuje i v kuchyni.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J. Petranova

2. 11. 2012 20:46
Fajnsmekri

Fajnsmekri polivku z hokkaida nemrvi vyvarem. A lpupat se nemusi, zmekne, jak psano v komentari nize.

0 0
možnosti
PM

P. Min

24. 10. 2012 23:00
Dyne lze upravovat ruzne

Jsou ruzne dyne a ruzne jejich upravy. Vetsinou je ale lze upravovat   stejne, ci podobne. . A nejen na nejake kolace, pres dynove maslo, ci polevku. A dnes kazdy mele oo Hokaido dymi, je to spis manie. . Dyne se hodi k masu, at vetsi kusy ci 2 cm kostky, muze se peci s masem, ci ji vlozit o neco pozdeji. Vhodne je predtim oprazit trochu oreganova seminka, trochu cumin  a dalsi koreni, dle potreby.  Na masle,iolive oil, ci podobne. Sul a pepr  nikdy nevadi  :)

Muze se take plnit okorenenym mletym mase,  a zapeci,  nasledne  lze zalit kyselou smetanou a ruzne a ruzne.

Zelena rajcata oprazena, dyne oprazena, to vse lze smichat a s mase libovolnym, ale neni pres veprove,  je  to vzdy vyborne.  Lide to moc nepouziuvaji, protoze se to ne vzdy objevuje na trhu.

Francouzi a jihoamericane se tim cpou snad denne.

Stejne tak je  elexelentni zelenina - baklazan, lilek.  

0 0
možnosti
ZB

Z. Bartoňová

24. 10. 2012 9:02
Hokkaido - NELOUPAT

Dýni Hokkaido není třeba loupat, to je pro ni charakteristické. Slupka při vaření nebo pečení změkne!

0 0
možnosti