Diskuze
Dýně není jen podzimní strašák, ale i zdravá zelenina. Jak ji vařit?
Děkujeme za pochopení.
J. Petranova
Fajnsmekri
Fajnsmekri polivku z hokkaida nemrvi vyvarem. A lpupat se nemusi, zmekne, jak psano v komentari nize.
P. Min
Dyne lze upravovat ruzne
Jsou ruzne dyne a ruzne jejich upravy. Vetsinou je ale lze upravovat stejne, ci podobne. . A nejen na nejake kolace, pres dynove maslo, ci polevku. A dnes kazdy mele oo Hokaido dymi, je to spis manie. . Dyne se hodi k masu, at vetsi kusy ci 2 cm kostky, muze se peci s masem, ci ji vlozit o neco pozdeji. Vhodne je predtim oprazit trochu oreganova seminka, trochu cumin a dalsi koreni, dle potreby. Na masle,iolive oil, ci podobne. Sul a pepr nikdy nevadi :)
Muze se take plnit okorenenym mletym mase, a zapeci, nasledne lze zalit kyselou smetanou a ruzne a ruzne.
Zelena rajcata oprazena, dyne oprazena, to vse lze smichat a s mase libovolnym, ale neni pres veprove, je to vzdy vyborne. Lide to moc nepouziuvaji, protoze se to ne vzdy objevuje na trhu.
Francouzi a jihoamericane se tim cpou snad denne.
Stejne tak je elexelentni zelenina - baklazan, lilek.
Z. Bartoňová
Hokkaido - NELOUPAT
Dýni Hokkaido není třeba loupat, to je pro ni charakteristické. Slupka při vaření nebo pečení změkne!