Čtvrtek 27. června 2024, svátek má Ladislav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Vlkanova se vrací z Plzně do Hradce, ten posílí i útočníci Náprstek a Mihálik

Adam Vlkanova foto: Martin Veselý, MAFRA

Záložník Adam Vlkanova se vrací z Plzně do Hradce Králové. S východočeským celkem podepsal devětadvacetiletý fotbalista smlouvu na čtyři roky. Dalšími posilami „Votroků“ jsou útočníci Matěj Náprstek z Jablonce a Ondřej Mihálik ze Slovácka, kteří uzavřeli tříleté kontrakty.
  10:30aktualizováno  14:38

Hradecký klub o tom informoval na svém webu

Vlkanova je odchovancem Hradce Králové, odkud do Plzně zamířil před dvěma lety. S Viktorií si zahrál Ligu mistrů, postupně ale na západě Čech přišel o místo v sestavě. V minulé sezoně proto hostoval v polském Ruchu Chorzów.

„Jsem velice rád, že je Adam zpátky v Hradci. Dnes je to již zkušený hráč, který si zahrál Ligu mistrů a má na svém kontě také reprezentační starty. O tom, že má ke klubu vztah, ani nemusím mluvit. Nepochybuji o tom, že nám hodně pomůže,“ řekl sportovní ředitel hradeckého klubu Jiří Sabou.

V nejvyšší soutěži Vlkanova dosud odehrál za Plzeň a Hradec Králové 90 zápasů a dal 14 branek. Na kontě má také tři reprezentační starty.

Jablonecký záložník Matěj Náprstek (11) hlavičkuje v utkání se Zlínem.

Sedmadvacetiletý Mihálik hrál za Slovácko dvě sezony. Předtím působil bývalý mládežnický reprezentant také v Plzni, Českých Budějovicích a Jablonci. Má za sebou i angažmá v nizozemském Alkmaaru.

„Je to ostřílený ligový hráč v ideálním fotbalovém věku, který má za sebou i zkušenost z holandské ligy. Má kvalitní finální a předfinální fázi, je skvěle rychlostně vybaven. Navíc je směrem do ofenzivy využitelný na více postech,“ uvedl Sabou. Mihálik dosud v české lize odehrál 181 utkání a dal 28 branek.

Dvacetiletý Náprstek má nahradit Daniela Vašulína, který odešel do Plzně. V jabloneckém dresu zaznamenal ve své premiérové ligové sezoně ve 12 zápasech tři góly.

„Matěj je mladý talentovaný fotbalista, který prošel mládežnickou akademií v Norimberku. Je to hráč, který cítí fotbal, je konstruktivní a umí dát gól. Svým pojetím hry je typologicky podobný Filipu Kubalovi, který u nás dříve působil,“ uvedl Sabou.

„Fotbal tu zažívá obrovský boom. Dobře vnímám to, jak jde celý klub rychle nahoru, ať už po fotbalové nebo fanouškovské stránce. Jsem rád, že jsem tady. Těším se, že to tu s kluky pořádně rozjedeme,“ řekl Náprstek.

Autoři: ,

Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA
Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA

Hledáte pro svá miminka spolehlivou ochranu a chcete, aby se cítila jako v bavlnce? Nyní máte jedinečnou příležitost zapojit se do testování nových...