Úterý 2. července 2024, svátek má Patricie
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Česká fotbalová reprezentace vyráží na finální přípravu před EUREM

Sport

  17:03
PRAHA - S výjimkou Radka Šírla a tří hráčů plnících klubové povinnosti vyrazí v úterý dopoledne na šestidenní přípravné soustředění v Korutanech všichni fotbalisté nominovaní do českého národního mužstva pro mistrovství Evropy.

Trénink fotbalové reprezentace foto: Lidové noviny

Na tiskové konferenci po srazu ve strahovském hotelu Crowne Plaza to oznámil trenér reprezentace Karel Brückner. Mužstvo, které bude během nejbližšího měsíce obhajovat třetí místo z minulého šampionátu, odjede na finálový turnaj do Rakouska a Švýcarska oslabeno o klíčového hráče Tomáše Rosického, ale také s vírou v týmový výkon.

Přes absenci kapitána i některé osobní neúspěchy v klubových dresech ale dorazili fotbalisté v dobrém rozpoložení. "Pokud by nějaké chmury v nich zůstaly, jsme tu od toho, aby se dostali do dobré pohody.  Soustředění má sloužit nejen k nabrání fyzické, ale také psychické pohody," řekl Brückner. Sám měl ale hned na úvod přípravy špatnou náladu, protože na sraz sice dorazil i záložník Radek Šírl, ale vzápětí pro vítěze Poháru UEFA ze Zenitu Petrohrad naděje zahrát si na šampionátu skončila. "Po konzultaci s lékaři jsme dospěli k názoru, že podobnou zátěž by jeho koleno nesneslo. Čeká ho třítýdenní léčení," vysvětlil trenér, proč Šírl vzápětí vyrazil domů.

"Jedná se o natažení vnitřních kolenních vazů, které utrpěl před třemi týdny," doplnil lékař mužstva Jiří Fousek. "Radek může běhat, ale každý kopplacírkou mu způsobuje bolest a bylo by to vzájemné trápení. Potřebuje klid, aby se noha dala dohromady," prohlásil Fousek po prohlídce záložníka.

Na srazu chyběl Petr Čech, kterého čeká ve středu večer finále Ligy mistrů a za týmem dorazí do Bad Kleinkirchheimu až koncem týdne, dvojice Libor Sionko a Zdeněk Pospěch se připravuje v Kodani na poslední kolo dánské ligy. Vedení reprezentace se však nadále snaží oba hráče uvolnit pro přípravu v Korutanech.

Ti, kteří se dnes v Praze hlásili, neoznámili žádné zdravotní neduhy.
"Nikdo zatím velké problémy nemá, ale necháme si první dva tři dny a až pak se rozhodneme, zda nepovoláme ještě nějakého hráče. Až v Rakousku budeme mít více času i na osobní rozhovory, dnes to bylo šechno příliš hektické," řekl Brückner, kterého čeká poslední akce v reprezentaci. "Žádný sentiment ale zatím necítím," prohlásil důrazně.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!