Čtvrtek 27. června 2024, svátek má Ladislav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Chorvatsko - Albánie 2:2, Gjasula napravil vlastní gól, v nastavení srovnal

Albánští fotbalisté oslavují vyrovnání v páté minutě nastavení v utkání proti Chorvatsku. foto: Reuters

První body do tabulky skupiny B fotbalového mistrovství Evropy získali po remíze 2:2 Albánci i Chorvaté. Ústřední postavou duelu byl Klaus Gjasula, který nejdříve poslal míč do vlastní sítě, poté v nastavení druhé půle uzmul vyrovnávací trefou Modričovi a spol. dva body.
  15:15aktualizováno  17:24

Úvodních 45 minut patřilo Albáncům, poté kontrolu nad zápasem převzali Chorvaté. Celé utkání se odehrálo v aktivním tempu, fanoušci sledovali řadu příležitostí na obou stranách. I proto je remíza spravedlivým výsledkem.

ONLINE

utkání jsme sledovali minutu po minutě

Ten se zrodil po dramatickém závěru. Chorvaté vedli, ale neuhlídali na levé straně Mitaje, který přihrávkou našel Gjasulu. Albánský záložník procedil míč přes Gvardiola a překonal i brankáře Livakoviče.

Ze smolaře byl rázem hrdina.

V 76. minutě měl totiž Gjasula hlavu v dlaních. Budimir přetlačil Hysaje, přihrál před branku Sučičovi, jenž trefil jen obrannou clonu. Ale pak se míč nešťastně odrazil ke Gjasulovi, který nestačil zareagovat a poslal balon do vlastní sítě.

Chorvatští fanoušci byli v euforii, krátce předtím totiž skóroval Kramarič po zasekávačce a přesné ráně na přední tyč. Nadělil si dárek k 33. narozeninám a vymazal tak manko po nepovedeném prvním poločase, po kterém trenér Dalič sáhl hned k dvojitému střídání.

Albánci v první půli soupeře přestříleli a zaslouženě šli do vedení. Na konci trpělivé kombinace z 10. minuty byl Laci.

Gólová akce Chorvatů v utkání mistrovství Evropy proti Albánii. Na jejím konci byl útočník Andrej Kramarič, který vyrovnával na 1:1.

Míč postupně putoval z levé strany hřiště až na pravé křídlo, odkud parádně centroval Asani. Ve vápně si úspěšně míč našel sparťanský záložník a hlavou přesně zakončil.

Lépe vyšli Albánci také z divoké sekvence mezi 27. a 31. minutou. Nejdříve přečkali hlavičku Petkoviče, poté dvakrát zahrozili: z dobré pozice pálil Hysaj, na brankáře Livakoviče pádil Asani, který nadějnou příležitost zahodil.

Statistiky z utkání Chorvatsko - Albánie

Radost si přece jen Albánci ještě jednou užili, když v závěru zápasu srovnali na 2:2. Neopakoval se tak scénář z úvodního zápasu s Itálií, v němž vedli po 23 sekundách, ale nakonec padli 1:2.

Chorvaté si chtěli zlepšit náladu po nepovedeném duelu se Španělskem (0:3), druhý duel mistrovství ale k výhře nedotáhli.

Tabulka skupiny B

1.Španělsko11003:03
2.Itálie11002:13
3.Albánie20113:41
4.Chorvatsko20112:51
Autor:

Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA
Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA

S přicházejícím létem je nutné myslet na ochranu pokožky, zejména u dětí. Přihlaste se do testování a vyzkoušejte dětský opalovací krém Cool Kids...