Úterý 2. července 2024, svátek má Patricie
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Strach o šéfa Slavie. Tvrdík je vážně nemocný, musel ihned zahájit léčbu a ve středu byl na operaci

Šéf představenstva Jaroslav Tvrdík hovoří na tiskové konferenci Slavie. foto:  Michal Šula, MAFRA

Jaroslav Tvrdík, šéf fotbalové Slavie Praha, zápolí s vážnou nemocí. Ve středu musel podstoupit onkologický operační zákrok v pražské nemocnici a čeká ho zhruba čtyřměsíční pauza v pracovním procesu.
  11:33aktualizováno  13:02

Jako první o tom informoval server Expres.cz, kterému vážnost situace potvrdil sám předseda představenstva pražského celku.

„Jsem v nemocnici, ale nechci to komentovat, je to soukromá věc. Navíc je válka, kdy trpí mnohem více lidí než já,“ napsal redaktorům v esemesce s tím, že pro jeho rodinu se jedná o složité období.

„Věřím ale, že pro mě kluci ve čtvrtek postoupí a bude to jízda až do finále,“ doplnil s odkazem na utkání v Sankt Pöltenu, kde budou slávisté od 21 hodin proti LASK Linec navazovat na domácí vítězství 4:1 a usilovat o místenku ve čtvrtfinále nové evropské pohárové soutěže.

„Určitě nás to zasáhlo, je to nepříjemná věc, ale všichni mu držíme palce,“ říkal na tiskové konferenci před utkáním záložník Ondřej Lingr. „Myslíme na něj a ve čtvrtek to pro něj budeme chtít zvládnout.“

Podle Expresu objevili lékaři při běžné zdravotní prohlídce Tvrdíkovi vážné onkologické onemocnění. Musel ihned zahájit léčbu a ve středu byl na operaci.

Slavia uvedla, že kvůli léčbě čeká Tvrdíka přibližně čtyřměsíční pracovní pauza. „Chod klubu je dle dopředu nastavených procesů zajištěn. Celý klub a A-tým vyjadřují panu Tvrdíkovi v jeho důležitém zápase maximální podporu a v myslích jsme neustále s ním,“ napsal klub.

Na sociálních sítích se také objevují vzkazy podpory například od bývalých hráčů Slavie. Vladimír Coufal, dnes bek West Hamu, bývalému nadřízenému na Twitteru napsal: „Drž se Šéfe, tebe jen tak něco nesloží.“

Bývalý ministr obrany Tvrdík se v roce 2015 coby místopředseda CEFC podílel na převzetí fotbalové Slavie Praha touto čínskou společností, v dubnu 2016 se stal předsedou představenstva klubu a v této funkci působí doposud.

V jeho éře Slavia získala mimo jiné čtyři mistrovské tituly, třikrát triumfovala v domácím poháru a daří se jí i na evropském poli. Z klubu, kterému hrozila insolvence, se stal tuzemský hegemon a pravidelný účastník evropských pohárů.

2. května 2021

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!