Sobota 29. června 2024, svátek má Petr, Pavel
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Rekordman v počtu startů Petržela prodloužil o rok smlouvu se Slováckem

Milan Petržela foto: Petr Eret, MAFRA

Jednačtyřicetiletý fotbalista a ligový rekordman v počtu startů Milan Petržela bude pokračovat v kariéře. Bývalý reprezentační záložník prodloužil se Slováckem smlouvu o další rok. Tým z Uherského Hradiště o tom informoval na sociální síti X.
  14:49

„Zdravím fanoušky Slovácka. Chci vám sdělit, že jsem to ráno podepsal a teď dopoledne mě trenér West už terorizuje na atleťáku. Máme za sebou osmkrát kilometr. Není to žádný med. Upletl jsem si na sebe bič a podepsal jsem to dopoledne, takže jdeme makat,“ uvedl Petržela ve videu.

Největší úspěchy prožil v Plzni, s níž čtyřikrát vyhrál titul a jednou i domácí pohár, který také získal se Slováckem. S Viktorií si třikrát zahrál skupinu elitní Ligy mistrů.

Rekordmanem v počtu startů v samostatné ligové historii je od listopadu 2022, kdy 465. zápasem překonal tehdejšího trenéra české reprezentace Jaroslava Šilhavého. Nyní má na kontě 511 odehraných utkání, v nichž dal 59 branek. Když v prosinci překonal hranici 500 duelů, prohlásil, že jeho dalším cílem je meta 555 zápasů kvůli pětkám ve škole.

Slovácko dnes také informovalo o tom, že se k týmu na týdenní zkoušku připojil čtyřiadvacetiletý slovenský obránce Filip Vaško, který naposledy působil v Michalovcích.

Autoři: ,