Sobota 6. července 2024, Den upálení mistra Jana Husa
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

‚Neodletět kvůli omylem nafouknuté skluzavce, to je poprvé.‘ Fotbalisté měli problémy s letadlem

Sport

  14:24
PRAHA - Nefotbalové i fotbalové potíže potkaly národní mužstvo před osmifinálovým soubojem na mistrovství Evropy: před cestou do Budapešti k zápasu proti Nizozemsku narušila plány porucha leteckého speciálu. A navíc kapitán Darida kvůli zranění netrénoval.

Fotbalisté neodletěli kvůli nafouknuté skluzavce foto: Twitter Alexe Krále

Čeští fanoušci brojí na Nizozemce do Budapešti. Pozor na covidová lejstra a zapomeňte na ‚Plzničku’

Středopolař Darida se zranil na pátečním tréninku. Sice v sobotu dopoledne byl ve výpravě, která mířila ze smíchovského hotelu na letišti v Ruzyni, ale jeho start v nedělním osmifinále je nejistý. „Je v péči lékařů a fyzioterapeutů. O jeho startu v zápasu se teprve rozhodne,“ sdělil mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Jenže i s Daridou se výprava v sobotu dopoledne daleko nedostala. Reprezentanti už seděli ve speciálu, který je měl přenést do Budapešti, když z něj zase museli vystoupit. A tak se vraceli zpátky do města a zamířili na nedaleký Strahov na trénink, na kterém Darida pochopitelně chyběl.

„Kvůli technickým problémům letadla jsme trénovali na Strahově a do Budapešti vyrazíme až v podvečer,“ poznamenal Šedivý.

Odlehčeně o poruše letadla informoval záložník Alex Král na svém twitteru.

„Zažil jsem zpoždění letu, přesunutí také, dokonce i zrušení kvůli koronaviru. Ale neodletět kvůli omylem nafouknuté skluzavce, to je poprvé,“ napsal v legraci.

„Za zrušením letu nebyla omylem nafouknutá skluzavka, ale technické problémy se zavřením dveří letadla,“ upřesnil mluvčí Šedivý.

Původně měli fotbalisté odletět z Prahy už dopoledne. Pak v Budapešti měla být od 15.45 tisková konference, na které měli odpovídat právě kapitán Darida a trenér Jaroslav Šilhavý. Všechno však bylo jinak.

Francouzské brambory se slaninou - jednoduchý recept v 6 krocích
Francouzské brambory se slaninou - jednoduchý recept v 6 krocích

Francouzské brambory jsou skvělé především proto, že vše máte nakrájené a promíchané za 20 minut. Pak stačí nasázet do pekáčku a za hodinku obědváte.