Čtvrtek 27. června 2024, svátek má Ladislav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Pět vstřelených, ale také dva inkasované. Plzeň si v přípravě proti Hradci zastřílela, zářil Šulc

Hráči Plzně slaví vysokou výhru 7:0 foto: ČTK

Aktualizováno
Plzeň - Fotbalisté Plzně v jediném přípravném utkání před startem jarní části prvoligové sezony přestříleli lídra druhé nejvyšší soutěže Hradec Králové 5:2. Dvěma góly se blýskl navrátilec z hostování záložník Pavel Šulc.
  17:40aktualizováno  18:20

„Zápas splnil určitá kritéria a očekávání, která jsme měli. Hlavně že jsme to zvládli fyzicky a zdravotně s hráči, kteří byli k dispozici. Vstřelili jsme pět gólů, což je fajn. Na druhou stranu nejsem spokojen s tím, že jsme dvakrát inkasovali. Jsou to pro nás podstatné detaily do startu jarní části,“ uvedl v nahrávce pro média od klubu trenér Viktorie Adrian Guľa.

Plzeň nastoupila bez několika tradičních členů základní sestavy. Zřejmě ze zdravotních důvodů chyběli Čermák, Ba Loua, Beauguel či Havel, místo kterého na pravém kraji netradičně nastoupil jinak levý bek Limberský.

„Honza Kopic a Matěj Hybš jsou dlouhodobě mimo, tam nemáme směrem ke startu jarní části pozitivní prognózy. Ale věřím, že ostatní kluci budou připraveni,“ poznamenal Guľa.

Viktoria, které patří po podzimu až deváté místo ligové tabulky, od začátku dominovala. V 10. minutě se po centru hlavou prosadil Kaša a připsal si první gól v plzeňském dresu. „Podal velmi slušný výkon. Víme, kde jsou jeho silné stránky a to dnes ukázal. Je pro nás důležité, že máme připraveného stopera, abychom měli dostatečně kvalitní konkurenční prostředí na této pozici,“ řekl Guľa.

Hráči Plzně slaví vysokou výhru 7:0
Utkání 14. kola první fotbalové ligy: Viktoria Plzeň - Slavia Praha, 23....

V 33. minutě se znovu po centru trefil Ondrášek, s nímž si pak narazil Šulc a zvýšil na 3:0. Ve 49. minutě si oba hráči spolupráci zopakovali a Šulc skóroval podruhé. „Votroci“ poté dvěma brankami snížili, když se prosadil z penalty Dvořák a po něm Novotný. Z protiakce ale odpověděl střídající Matějka, další plzeňský navrátilec z hostování.

„Jsem rád, že tu Lukáš Matějka a Pavel Šulc jsou s námi. Už v závěru roku jsme se rozhodli, že bude podstatné, aby byli s námi, byli už etablovanější. V létě tu byli chviličku, dnes jsou dál. Není to jen o gólech, ale i o připravenosti. Věřím, že se to ukáže i v lize, že je to správné rozhodnutí,“ uvedl Guľa.

Viktoria vstoupí do jarní části ligové sezony příští víkend v Příbrami.

Viktoria Plzeň - Hradec Králové 5:2 (3:0)

Branky: Br39. a 49. Šulc, 10. Kaša, 33. Ondrášek, 80. Matějka - 62. Dvořák z pen., 79. Novotný.

Sestava Plzně: Hruška (46. Staněk) - Limberský (46. Koželuh), Kaša, Brabec (46. Hejda), Kovařík - Bucha, Kalvach - Kayamba (63. Hořava), Šulc, Mihálik - Ondrášek (63. Matějka). Trenér: Guľa.

Autor: