Pondělí 1. července 2024, svátek má Jaroslava
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Slavia je krůček od získání vysněné posily. Ze SönderjyskE má přijít dánský záložník

Alexander Bah foto: instagram.com/alexanderbah

Praha - Bacha na Baha! To si možná už brzy budou říkat soupeři fotbalové Slavie. Českého mistra posílí 23letý pravý obránce Alexander Bah z dánského SönderjyskE, jehož slávisté chtěli už v létě.
  16:31

Když v říjnu odešel Vladimír Coufal za 162 milionů korun do anglického West Hamu, Slavia chtěla právě dánského mladíka.

„Upozornili nás na něj skauti, pak jsme se na něj jezdili dívat. Dopoledne jsme s ním seděli a vypadalo to nadějně, má velký zájem. Teď jde už jen o to, aby nám ho prodali. Čeká nás hodně zápasů, tak snad to vyjde,“ líčil kouč Jindřich Trpišovský v rozhovoru pro O2 TV Sport po říjnové výhře 1:0 nad Baníkem Ostrava.

Evropská liga, Leverkusen vs. Slavia: zklamaný Lukáš Masopust.
Evropská liga, Leverkusen vs. Slavia: Moussa Diaby slaví branku.

Přestup nakonec ztroskotal na finančních požadavcích obou klubů. Podle instagramového účtu slaviabackstage, který má blízko ke klubu, chtěli Dánové téměř 1,5 milionu euro. V Edenu s tím nepochodili.

Na pravém kraji slávistické obrany se tak během podzimu usídlil původně záložník Lukáš Masopust. Nyní je podle zákulisních informací přestup Baha do Slavie na spadnutí. Chybí již jen zdravotní prohlídka a podpis smlouvy.

Dánský obránce či záložník s útočnými choutky a tvrdou střelou působí v SönderjyskE od léta 2018. V aktuální sezoně odehrál za pátý tým ligové tabulky třináct zápasů a nastřílel v nich čtyři góly, trefil se i za dánskou fotbalovou reprezentaci. Další branku by mohl přidat už v dresu Slavie.

Sešívané čeká po krátké zimní pauze první ligový zápas 16. ledna proti Sigmě Olomouc, v únoru (18. a 25.) si to rozdají o osmifinále Evropské ligy s anglickým Leicesterem.

Slavia dosud pustila na hostování do Liberce stopera Ondřeje Karafiáta, místo něj do Edenu míří Taras Kačaraba. Do Mladé Boleslavi vrátila brankáře Jana Stejskala a vzala si zpět devatenáctiletého gólmana Jakuba Markoviče, který má namířeno do Pardubic. Odtud by do Slavie mohl přijít dvaatřicetiletý gólman Marek Boháč, jehož zná kouč Trpišovský i ze společného angažmá ve Viktorii Žižkov.

Autor: