Čtvrtek 27. června 2024, svátek má Ladislav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Červenka řádil: dvěma góly sestřelil Čeljabinsk, Omsk vyhrál 4:0

Sport

  17:59
MOSKVA - Roman Červenka vstřelil dvě branky a pomohl hokejistům Omsku v Kontinentální lize k vítězství 4:0 nad Čeljabinskem. Na první gól přihrál nejproduktivnějšímu Čechovi v soutěži krajan Jaromír Jágr. Bývalý slávistický útočník Červenka dal v KHL už 22 branek a v tabulce střelců mu patří druhé místo.

Roman Červenka (číslo 10) střílí gól. foto: www.hawk.ru

Rok 2010 v obrazech

Výrazné vítězství Avangardu, jenž se v tabulce Černyševovy divize stále přetahuje o první místo s Ufou, sledovalo 10.037 diváků. Všech pět dalších dnešních zápasů KHL skončilo nejtěsnějšími výsledky.

Jiří Novotný z Barysu Astana nejprve dvěma asistencemi v třetí třetině zápasu s Ufou pomohl zlikvidovat dvoubrankovou ztrátu, na 2:3 po jeho přihrávce snížil Lukáš Kašpar. Ve čtvrté sérii samostatných nájezdů pak Novotný utkání rozhodl.

Přihrávky Tomáše Rolinka a Angela Krsteva pomohly Magnitogorsku i Jekatěrinburgu k dvoubodovým výhrám, Pavel Brendl z Nižněkamsku vstřelil v utkání proti Novosibirsku vítězný gól na 3:2.

Kontinentální hokejová liga:

Omsk - Čeljabinsk 4:0 (Červenka 2+0, Jágr 0+1), Jekatěrinburg - Chabarovsk 5:4 v prodl. (za domácí Krstev 0+1), Chanty Mansijsk - Magnitogorsk 2:3 v prodl. (za hosty Rolinek 0+1), Barys Astana - Ufa 4:3 po sam. nájezdech (za domácí Kašpar 1+0, Novotný 0+2 a rozh. nájezd), Kazaň - Novokuzněck 2:1, Nižněkamsk - Novosibirsk 3:2 (za domácí Brendl 1+0).

Autor: