Středa 26. června 2024, svátek má Adriana
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hokejisty Liberce posílil kanadský útočník Thomas. Zahrál si NHL i evropské ligy

Christian Thomas slaví kanadský gól se svými spoluhráči. foto: AP

Ofenzivu hokejistů extraligového Liberce posílil Christian Thomas z Bolzana. Dvaatřicetiletý kanadský útočník se zkušenostmi z NHL podepsal pod Ještědem smlouvu na příští sezonu, jejíž součástí je i roční opce. Bílí Tygři o dohodě informovali na klubovém webu.
  17:02

Držitel olympijského bronzu z roku 2018 má v NHL, v níž zářil kdysi jeho otec Steve Thomas, na kontě 27 startů v barvách New York Rangers, Montrealu a Arizony. Většinu zámořské kariéry však strávil v nižší AHL. Posledních šest sezon odehrál v Evropě, působil ve Švédsku, KHL, Švýcarsku, Finsku a naposledy také v mezinárodní rakouské ICEHL.

Za Bolzano nastoupil rodák z Toronta v minulé sezoně včetně play off do 59 zápasů a připsal si 44 bodů za 18 gólů a 26 asistencí. V základní části byl nejproduktivnějším hráčem mužstva.

„Christian je hráč s historií v NHL, spoustu sezon odehrál v AHL a top evropských ligách. Poslední dva roky sice nastupoval v nižší evropské soutěži, ale to nic neubralo na jeho tlaku do brány a rychlosti bruslení. Je nebezpečný v zakončení a má skvělý forčekink, což jsou atributy, které jsme u hráče hledali. Jeho skautováním jsme strávili mnoho času. Věříme, že do našeho týmu má co přinést,“ uvedl hlavní trenér Filip Pešán.

Autoři: ,