Čtvrtek 4. července 2024, svátek má Prokop
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Plzeň posílí brankář Bostonu Rask, vítěz Stanley Cupu

Sport

  9:26
PLZEŇ - Hokejisty Plzně posílí v extralize po dobu výluky v NHL finský brankář Tuukka Rask, který působí v Bostonu a před rokem se s ním radoval z vítězství ve Stanleyově poháru. Západočeský klub angažoval také českého obránce Martina Ševce, který bude v týmu měsíc a poté by se měl přesunout do Švédska, kde hraje s roční přestávkou v KHL od roku 2008.

Brankář Bostonu Tuukka Rask (vlevo) a gólman Caroliny Hurricanes foto: ČTK

Do kádru Plzně má namířeno z NHL také další bek Michal Rozsíval. Pětadvacetiletý Rask přiletěl do Česka a s týmem už bude trénovat. "Počítáme ale s tím, že poprvé nastoupí až v neděli. Přiletěl z Bostonu a ještě má převrácený čas," řekl sportovní koordinátor klubu Milan Tichý.

Rask by si měl odbýt premiéru v extralize v domácím zápase proti Spartě, utkání proti Liberci a Vítkovicím bude sledovat jen z hlediště. Někdejší finský juniorský reprezentant, který v zámoří působí od roku 2007, podle všeho vytlačí z postu plzeňské jedničky Adama Svobodu. "Znám ho ještě z juniorů a samozřejmě víme, jak se mu daří v NHL. Když jsme dostali nabídku na jeho angažmá, hned jsme začali s jeho agentem jednat," uvedl Tichý, který zároveň působí jako skaut Columbusu.

Klub je domluvený také s Rozsívalem z Columbusu

"Je to Evropan, takže si nebude muset zvykat na jiné rozměry kluziště," podotkl na adresu brankáře, jenž v NHL odchytal za pět sezon 115 zápasů. Dres Plzně by měl oblékat také Rozsíval, který bude v NHL po skončení výluky hrát za Columbus. 

"Martin Straka (majitel a generální manažer) s ním seděl a prakticky jsou domluveni. Příští týden by se měl zapojit do tréninku a poté i do zápasů," uvedl Tichý na adresu čtyřiatřicetiletého beka, jenž v NHL odehrál včetně play off přes 800 zápasů.

Autor:

Klíšťata útočí! Důležité je klíště co nejrychleji vytáhnout, říká lékářka
Klíšťata útočí! Důležité je klíště co nejrychleji vytáhnout, říká lékářka

Odborníci upozorňují, že letos je klíšťat mnohem více než tomu bylo například v loňském roce. Nahrává jim mírná zima a brzký příchod jara. Jak se...