Pondělí 1. července 2024, svátek má Jaroslava
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Hudler podpořil kanonádu Detroitu

Sport

  10:22
DETROIT - Hokejisté Detroitu v sobotním utkání NHL dali definitivně zapomenout na lednovou série pěti porážek. Hráči Red Wings rozstříleli Edmonton 8:3 a připsali si třetí vítězství v řadě. Dvěma asistencemi se pod kanonádu podepsal i český útočník Jiří Hudler.

Hudler má zaslouženou radost. foto: ČTK

 Detroit rozhodl o svém triumfu už v první třetině, kterou vyhrál 5:0, když vstřelil tři góly během úvodních šesti minut.

Střelecky se z českých hokejistů ve dvanácti sobotních zápasech prosadil pouze Martin Havlát, svým 17. gólem v sezoně však jen zmírnil vysokou porážku Chicaga 3:7 na ledě Vancouveru.

Ani skvělý výkon Tomáše Vokouna neodvrátil porážku Floridy 1:3 na ledě Washingtonu. Český gólman zlikvidoval v utkání 36 střel a zejména díky němu Panteři dlouho drželi nerozhodný stav 1:1. O osudu zápasu rozhodl dvěma góly v třetí třetině obránce Mike Green.

Třiadvacetiletý bek se trefil v šestém zápase v řadě, což podle údajů statistického úřadu Elias Sports Bureau z obránců naposledy dokázal v roce 1984 legendární Ray Bourque v dresu Bostonu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!