Čtvrtek 4. července 2024, svátek má Prokop
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Králem sezóny byl Turek

Sport

  23:40
PRAHA - Českobudějovický brankář Roman Turek byl dnes v rámci galavečera extraligy vyhlášen Hokejistou sezony v nejvyšší domácí soutěži. Hned třikrát si pro cenu v pražském hotelu Hilton přišli zástupci mistrovské Slavie Praha. Ještě jednou symbolicky převzali pohár pro vítěze play off, útočník Jaroslav Bednář byl vyhlášen nejlepším hráčem nadstavbové části a obránce Tomáš Žižka převzal ocenění pro nejlepšího hráče na svém postu v soutěži

Roman Turek v českobudějovickém dresu. foto: ČTK

Nejúspěšnějším jednotlivcem byl se dvěma individuálními cenami sparťanský útočník Petr Ton. Během večera, který symbolicky zakončil soutěžní ročník 2007/08, převzal trofej pro vítěze kanadského bodování extraligy a ČTK jej vyhlásila nejslušnějším hráčem soutěže. "Když člověk dostane nějakou cenu, tak to vždy potěší. Po nevydařeném závěru sezony je to taková náplast. Díky tomu, že je to s odstupem, tak člověk z toho má i větší radost, než kdyby se to udílelo týden po vypadnutí z play off," řekl Ton ČTK.

Ocenění se dočkal i karlovarský hokej. Zdeněk Venera, který Energii poprvé v historii klubu dovedl do play off a hned do finále, byl vyhlášen nejlepším trenérem. Nováčkem sezony se stal kladenský obránce Tomáš Nádašdi a jeho spoluhráč Tomáš Horna si odnesl Zlatou helmu. U fanoušků zabodoval s efektním gólovým zakončením s otočkou.

"Je to pro mě první větší individuální ocenění kariéry. Nečekal jsem, že bych mohl vyhrát. Hokej se hraje pro diváky, tak je fajn, když se povede je potěšit. Ale musím taky přiznat, že jsem měl při té akci i trochu štěstí," radoval se Horna, jenž získal přes 8000 hlasů.

Fanoušci rozhodli i o nejsympatičtějším hráči soutěže, kterým zvolili gólmana Plzně Romana Málka. "Překvapilo mě to a zároveň potěšilo. Věděl jsem, že soutěž probíhá, že jsem do ní byl vybraný za Plzeň. Ale že bych ji měl vyhrát? Asi je to tím, že v Plzni chodí na hokej poměrně dost lidí, že město hokejem žije," uvedl Málek, který jako první v historii ankety prolomil nadvládu zástupců Pardubic.

Nejlepším brankářem extraligy byl vyhlášen třinecký Martin Vojtek, který během sezony dokázal vytlačit z postu jedničky u Ocelářů mnohem zkušenějšího Romana Čechmánka. Nejlepším střelcem se stal Jaroslav Balaštík ze Zlína a nejlepším rozhodčím Roman Kalivoda.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!