Čtvrtek 27. června 2024, svátek má Ladislav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Mistr z Karlových Varů smutní. Vyhořel ve své luxusní hale

Sport

PRAHA/KARLOVY VARY - Jen dvěma klubům se v české extralize podařilo obhájit mistrovský titul. Ale hokejisté Karlových Varů společnost Vsetína a pražské Sparty nerozšíří. Říká se tomu "mistrovská kocovina". Vary, které poslední dvě sezony dokráčely do finále, jež loni vyhrály, dnes hořce střízliví. "Z letoška se holt musíme poučit. Dost nás to vyškolilo," tvrdí jejich brankář Lukáš Mensator. Je to ale paradox...

Karlovy Vary - České Budějovice. foto: ČTK

Klub, jenž dřív hrával v těžkých podmínkách, se v létě přestěhoval do nové, moderní haly. Jenže v té dosud uhrál pouhých deset výher, tedy jen o jednu víc než na hřištích venku. V této statistice jsou Vary vůbec nejhorší v lize.

"Zaplaťpánbůh, že u nás takové arény rostou," uvažuje Mensator. "Ale dřív k nám soupeři neradi jezdili právě kvůli tomu, že museli do naší staré plechárny. Kdežto teď se jim u nás hraje fajn."

Jako v neděli Českým Budějovicím, které po sérii samostatných nájezdů urvaly vítězství 4:3. Varští pak naději na play off definitivně ztratili úterní prohrou v Plzni.

"Protože jsme nezvládali právě poslední zápasy pravdy," tvrdí trenér Pavel Hynek. "Ale nechci se pouštět do hlubší analýzy, ta by byla na dlouho." No právě, tým ze západu Čech prohrál posledních sedm utkání.

"Ale my byli pozadu už od začátku ročníku," připomněl Mensator. "Jakmile tu zaváháte, strašně špatně se to dohání." Sám prý neví, zda se po sezoně nestane obětí přebudování týmu. Ovšem do té doby Vary ještě musejí odehrát boje v rizikovém pásmu sestupu. Poslední Kladno je jen osm bodů za nimi.