Pondělí 1. července 2024, svátek má Jaroslava
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Nashvill se procpal na postupové místo

Sport

  10:37
LOS ANGELES - Hokejisté Nashvillu si připsali osmou výhru z posledních jedenácti zápasů a poskočili do elitní osmičky v tabulce Západní konference. Predátoři zvítězili v utkání NHL na ledě Los Angeles 4:3. K jejich úspěchu přispěl i český útočník Martin Erat, který přihrál na třetí gól.

Steve Sullivan (26) se raduje s Martinem Eratem z gólu. foto: ČTK

Nashville má nyní dvoubodový náskok před devátým Edmontonem a Los Angeles už na Predátory ztrácejí sedm bodů. "Máme teď plno sebevědomí a chceme z každého zápasu vytěžit maximum. Dnes to byl jeden z těch duelů, který nám mohl hodně pomoci a věděli jsme, že nutně potřebujeme zvítězit. Chtěli jsme jim odskočit v tabulce a jsme moc rádi, že se nám to podařilo," prohlásil útočník Nashvillu Steve Sullivan.

V druhém pondělním duelu rozstřílela Atlanta 5:1 Washington. První hvězdou zápasu byl vyhlášen brankář Kari Lehtonen, který si připsal 49 úspěšných zákroků, což je nejvíc v jeho kariéře. O čisté konto přišel finský gólman až 75 sekund před koncem třetí třetiny, kdy ho překonal Eric Fehr.

"Ale zase tolik mě to nemrzí. Jsem hlavně rád, že se mi zápas povedl," prohlásil Lehtonen, jehož mohlo také těšit, že na něho z deseti střel ani jednou nevyzrál nejlepší kanonýr NHL Alexander Ovečkin. Ruský útočník jej přitom v minulosti překonal už šestnáctkrát, což je nejvíc ze všech gólmanů v lize.

Ovečkin, který poprvé během jedenácti zápasů vyšel bodově naprázdno, byl po utkání tak znechucený, že zámořským reportérům odmítl žádost o rozhovor.

"To se někdy stává, že se dobří gólmani postaví třeba na hlavu a vy jim prostě nemůžete dát gól. Lehtonen to dnes předvedl," poznamenal kouč Capitals Bruce Boudreau.

Atlanta si díky triumfu nad Washingtonem připsala šesté vítězství za sebou a vytvořila tak klubový rekord. V posledních dvou zápasech jí přitom chyběl zraněný kapitán Ilja Kovalčuk.

"Je pozitivní, že se dokážou prosadit i jiní hráči. Je to ale jenom jeden zápas. Ano, užijme si to, ale pomalu se musíme začít soustředit na další utkání," uvedl brankář Lehtonen, jehož tým má na 13. místě Východní konference absolutně mizivou naději na postup do play off.

Autor: