Pondělí 1. července 2024, svátek má Jaroslava
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Plzeň dotáhla vedoucí Vítkovice, Turek inkasoval po 232 minutách

Sport

  23:14
PRAHA - Hokejisté Plzně vyhráli v 29. kole O2 extraligy na ledě Vítkovic těsně 4:3 a dotáhli se na svého dnešního soupeře, který vede tabulku. Oba týmy mají 54 bodů, ve prospěch Ostravanů hovoří lepší skóre.

Plzeň a Vítkovice. foto: ČTK

Po dlouhých 232 minutách musel lovit puk ze své sítě českobudějovický brankář Roman Turek, jehož v utkání s Kladnem za stavu 1:0 pokořil v čase 48:18 hostující David Stieler. Středočeši si díky této brance odvezli alespoň bod.

V magnetu kola dobyli Západočeši led Vítkovic sice jen těsným výsledkem, ale zcela suverénním výkonem. Poměr střel na branku se na konci zápasu zastavil na 18:48. Domácí držel ve hře pouze výtečný výkon brankáře Jakuba Štěpánka.

"Plzeň hrála velmi dobře a vyhrála zaslouženě. Byla hodně aktivní, líp bruslila a měla lepší pohyb. Hráčům nejde upřít snaha, ale když jste všude o krok později, pak žádný systém nefunguje," připustil po skončení duelu trenér extraligového lídra Alois Hadamczik.

Teprve ve čtvrtém po sobě jdoucím utkání skončila neprůstřelnost zkušeného gólmana Turka, na něhož však nevyzrála žádná z extraligových hvězd, ale jedenadvacetiletý mladík Stieler. Turkova série bez obdržené branky se tak zastavila přesně na 232 minutách.

Devětatřicetiletý mistr světa z Vídně sice nepřekonal rekord tehdy zlínského Vladimíra Hudáčka ze sezony 1999/2000, který neinkasoval 262 minut a 51 vteřin, ale Hudáček nevychytal svůj rekordní zápis v po sobě jdoucích zápasech.

Českobudějovičtí tak stanovili nový rekord. Předchozí zlínská klubová série bez gólu trvala jen 218 minut a 23 sekund. "Prodloužení série s nulou by bylo pěkné, ale jednou to stejně skončit musí," řekl po dnešním utkání novinářům Turek. "Já jsem však rád, že se nám podařilo vstřelit druhý gól alespoň v prodloužení a získat bod navíc," připomněl vítěznou trefu, o niž se po 59 vteřinách prodloužení postaral Milan Gulaš.

V dalších zápasech udolal oslabený Liberec těsným poměrem 3:2 Zlín, k čemuž přispěl dvěma zásahy Tomáš Klimenta. Po dvou gólech zaznamenali i mladoboleslavští forvardi Richard Král a Michal Macho, čímž se postarali o výhru nad Třincem 4:3.

Podobně jako Liberec mají značně prořídlou sestavu také Pardubice, které i kvůli třem obdrženým brankám během pětiminutového trestu Jiřího Cetkovského prohrály s Karlovými Vary 3:5. Stejným výsledkem podlehla Kometa Brno pražské Spartě.

Autor: