Čtvrtek 27. června 2024, svátek má Ladislav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Pastrňák v přípravě NHL asistoval, Pavel se trefil za Colorado

Spokojený Ondřej Pavel z Colorada po vstřelené brance proti Dallasu. foto: Reuters

Celkově sedm českých hokejistů se dokázalo v úterních přípravných zápasech NHL bodově prosadit. Asistenci bralo trio z Bostonu Pastrňák, Zacha a Lauko. Stejně se připomněli i Filip Zadina ze San Jose a Radko Gudas z Anaheimu. Přihrávku na gól zapsal dokonce i gólman Chicaga Petr Mrázek a mezi střelce se zapsal Ondřej Pavel z Colorada.
  7:53aktualizováno  7:58

V zápase proti Washingtonu za Boston nastoupila hned čtveřice českých hokejistů. Útočníci David Pastrňák, Pavel Zacha a Jakub Lauko si zapsali po asistenci, v obraně nastoupil Jakub Zbořil. Výhry se však fanoušci Bruins opět nedočkali.

V řádné hrací době se oba tábory rozešly za smírného stavu 4:4 a v prodloužení rozhodl o čtvrté prohře Bostonu v řadě Matthew Phillips. Asistenci si připsal ofenzivní bek Capitals John Carlson, jenž celkově vyprodukoval tři zápisy (1+2).

Brankář Petr Mrázek slavil s Chicagem výhru 4:2 nad Detroitem poté, co zastavil 17 z 19 střel soupeře a v závěru rozehrávkou pomohl k pojistce do prázdné klece od hvězdného mladíka Connora Bedarda. Jednička posledního draftu si celkově v zápase zapsala tři body (1+2) stejně jako jeho parťák z první formace Taylor Hall (0+3).

Obránce Radko Gudas asistoval u jediné trefy Anaheimu v zápase proti Los Angeles. Kings nakročili za výhrou 4:1 už v prvním dějství, kdy se prosadili Kevin Fiala, Adrian Kempe a Carl Grundstrom. Brankář Ducks John Gibson kryl 36 z 40 střel soupeře, v závěru jej na necelé dvě minuty nahradil český gólman Lukáš Dostál.

Mladý útočník Ondřej Pavel, jehož si v zámoří pochvalují za skvělé defenzivní kvality a černou práci, otevřel skóre zápasu Colorada na ledě Dallasu. V 23. minutě se prosadil při hře v oslabení. Ještě ve druhé třetině ale srovnal hvězdný Jason Robertson a v závěrečném dějství otočili vývoj na stranu Stars Joe Pavelski a Craig Smith. Z výhry 3:1 se tak mohli radovat i Radek Faksa a Matěj Blümel.

San Jose urvalo výhru 2:0 z ledu Vegas. Stalo se tak po akcích ze druhé třetiny od Thomase Bordeleaua a Jacoba MacDonalda. Druhý jmenovaný se radoval v početní převaze, v níž se zapojil do kombinace i český útočník Filip Zadina.

Výsledky přípravných zápasů NHL

Příprava NHL
4. 10. 2023 1:00
Tampa Bay Lightning Tampa Bay Lightning : Florida Panthers Florida Panthers 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Góly:
05:24 Jeannot (Motte, Bogosian)
50:46 Paul (Barre-Boulet, Hagel)
Góly:
Sestavy:
Johansson (Tomkins) – Černák, de Haan, Bogosian, Fleury, Perbix, Raddysh – Eyssimont, Cirelli, Hagel – Barre-Boulet, Paul, Sheary – Motte, Glendening, Jeannot – Merela, Fortier, Watson
Sestavy:
Bobrovskij (Stolarz) – Ekman-Larsson, Forsling, Reilly, Mikkola, Fitzgerald, Kulikov – Rodrigues, Stenlund, Verhaeghe – Tkachuk, Bennett, Samoskevich – Reinhart, Lundell, Luostarinen – Cousins, Lorentz, Lomberg.

Rozhodčí: J. Hebert, TJ Luxmore – T. Hughes, D. Nansen

Příprava NHL
4. 10. 2023 2:30
Chicago Blackhawks Chicago Blackhawks : Detroit Red Wings Detroit Red Wings 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Góly:
02:08 Perry (Dickinson, N. Foligno)
35:29 Murphy (Bedard, Hall)
49:59 Perry (Hall, Bedard)
58:51 Bedard (Mrázek, Hall)
Góly:
21:00 Veleno (Berggren, Chiarot)
44:49 Veleno (Kostin, Holl)
Sestavy:
Mrázek (Stauber) – A. Vlasic, S. Jones, Korchinski, Murphy, Phillips, Kaiser – T. Johnson, Bedard, Hall – Raddysh, L. Reichel, C. Dach – Entwistl, Guttman, Katchouk – Perry, Dickinson, N. Foligno.
Sestavy:
Husso (31. Hutchinson) – Holl, Chiarot, Rafferty, A. Johansson, Wallinder, McIsaac – Perron, Copp, Rasmussen – Berggren, Veleno, Kostin – E. Söderblom, Danielson, Hirose – Doucet, Anisimov, Ĺ ́Esperance.

Rozhodčí: Nicholson, Halkidis – Smith, McNamara

Příprava NHL
4. 10. 2023 4:00
Los Angeles Kings Los Angeles Kings : Anaheim Ducks Anaheim Ducks 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)
Góly:
04:09 Fiala (Dubois, Kaliyev)
11:10 Kempe (Arvidsson, Doughty)
11:35 Grundström (Gavrikov, Lewis)
48:29 Lizotte (Grundström, Lizotte)
Góly:
29:50 Leason (Kassian, Gudas)
Sestavy:
Talbot (Copley) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Spence, Englund – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Arvidsson, Danault (A), Moore – Kaliyev, Dubois, Fiala – Lewis, Lizotte, Grundström.
Sestavy:
Gibson (29.-30. Dostál) – Luneau, Fowler (A), Gudas, Zellweger, LaCombe, Minťjukov – R. Strome, Carlsson, Vatrano – Kassian, Henrique (A), De Leo – Nesterenko, Agozzino, Max Jones – Leason, S. Carrick, McGinn.

Rozhodčí: Skilliter, Hamilton – Johnson, Knorr

Příprava NHL
4. 10. 2023 4:00
Vegas Golden Knights Vegas Golden Knights : San Jose Sharks San Jose Sharks 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Góly:
Góly:
26:50 Bordeleau (Eklund)
32:11 MacDonald (Barabanov, Zadina)
Sestavy:
Hill (Thompson) – Pachal, Hutton, Korczak, Cormier, Ahac, Bischoff – Carrier, Roy, Kolesar – Brisson, Quinney, Dorofeyev – Comtois, Froese, Cotter – Rempal, Demek, Morelli
Sestavy:
Kahkonen (Blackwood) – Thrun, Burroughs, Knižov, Gawanke, MacDonald, Emberson – Barabanov, Sturm, Zadina – Eklund, Bordeleau, Musty – Lindblom, Peterson, Zetterlund – Smith, Carpenter, Bailey
Příprava NHL
4. 10. 2023 2:00
Dallas Stars Dallas Stars : Colorado Avalanche Colorado Avalanche 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Góly:
38:16 Robertson (Seguin, Stankoven)
53:20 Pavelski (Benn)
59:57 Smith (Duchene)
Góly:
22:05 Pavel
Sestavy:
Oettinger (41. Wedgewood) – Heiskanen, Suter, Harley, Hanley, Bichsel, Petrovic – Robertson, Seguin, Pavelski – Marchment, Duchene, Smith – Benn, Steel, Dadonov – Blümel, Faksa, Stankoven.
Sestavy:
Annunen (Miner) – Byram, Hunt, Ahcan, Manson, MacDermid, Malinski, Curman – Johansen, Colton, Ničuškin, Olausson, Pavel, Drouin, Polin, Holland, Tatar, Kiviranta, Kozun.

Rozhodčí: Chmielewski, Sullivan – Flemington, Fournier

Příprava NHL
4. 10. 2023 1:00
Boston Bruins Boston Bruins : Washington Capitals Washington Capitals 4:5P (2:3, 1:0, 1:1 - 0:1)
Góly:
00:53 Riemsdyk (Pastrňák, Zacha)
02:42 Lohrei (Lucic, McAvoy)
28:23 Lucic (Lauko, Beecher)
44:57 Poitras (Forbort, Marchand)
Góly:
00:26 McMichael (Carlson, Wilson)
07:51 Wilson (Kuzněcov, Bäckström)
15:57 Milano (Strome)
40:43 Carlson (Kuzněcov, Strome)
64:04 Phillips (Carlson)
Sestavy:
Ullmark (Bussi) – McAvoy, Lohrei, Grzelcyk, Zbořil, Shattenkirk, Forbort – Frederic, Poitras, Marchand – Pastrňák, Zacha, Van Riemsdyk – Lauko, Beecher, Lucic – Heinen, Megna, Kuntar.
Sestavy:
Kuemper (Shepard) – Carlson, Sandin, Iorio, Johansen, Van Riemsdyk, Aktell – Mantha, Bäckström, Protas – Wilson, Kuzněcov, McMichael – Phillips, Strome, Milano – Aube-Kubel, Dowd, Malenstyn.

Rozhodčí: K. Sutherland, M. MacPhee – S. Cherrey, D. Kelly

Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA
Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA

Hledáte pro svá miminka spolehlivou ochranu a chcete, aby se cítila jako v bavlnce? Nyní máte jedinečnou příležitost zapojit se do testování nových...