Čtvrtek 27. června 2024, svátek má Ladislav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Richter: Fetisove, ty jsi snad naprosto zešílel!

Sport

  19:26
MOSKVA - Klidně se ponořte do té bujné představy: s hokejem jste skončili v minulém století, věk už máte na vnoučata – a najednou cvak! Teď chcete ubránit ve formě hrající hvězdy.

Fetisov na střídačce. Právě jde do hry. foto: Lidovky.cz

Kdepak legrace. Ani žádný vtip.

Vše je totiž natolik skutečné, až to přijde šílené. Opravdu, KHL je dimenzí neomezených možností...

Vždyť včera proti Petrohradu Petra Čajánka sehrál v 51 letech ostrý zápas slavný Vjačeslav Fetisov, prezident CSKA Moskva. A jen potvrdil zvěsti, které o den dříve šokovaly z Ruska celý hokejový svět.

"Přijde mi, že vypil až příliš velké množství vodky," pravil český internacionál Pavel Richter. "Nebo se už skutečně dočista zbláznil."

Fetisov v mele před brankou.

Bláznovství? Přesně tohle slovo napadá snad každého...

A to i přesto, že v armádním klubu jsou z jeho comebacku naprosto nadšeni a také sám Fetisov si věří: "Cítím se dobře. Užíval jsem si to."

Jeho celek podlehl Petrohradu 2:3

Kontinentální hokejová liga:

 Čeljabinsk - Omsk 3:2, Jekatěrinburg - Barys Astana 5:2, Magnitogorsk - Ufa 4:5 po sam. nájezdech (za domácí Rolinek 1+0, Marek a Kudrna oba 0+1), Čerepovec - Viťaz Čechov 5:1 (za domácí Straka 0+1), Atlant Mytišči - Nižnij Novgorod 2:0 (Bulis 0+1), CSKA Moskva - Petrohrad 2:3 (za hosty Čajánek 0+1), Dynamo Moskva - Nižněkamsk 4:0 (Hudler 1+0), Dinamo Minsk - Kazaň 1:4, Dinamo Riga - Togliatti 4:1.

Další názory na start vetrána si přečtěte v sobotních novinách

Jak si vedl

Ani Fetisov svůj tým nespasil

Radost si neužil. Obnovenou premiéru si Vjačeslav Fetisov ve svém 1558. soutěžním utkání příliš neužil. Muž, který si zahrál na jedenácti světových šampionátech, nepatřil k ­hlavním hrdinům večera, v němž jeho CSKA Moskva podlehlo Petrohradu 2:3.

V osobních kontaktech nestačil. Hokej se v čase Fetisovovy pauzy posunul kamsi dál a legendární obránce dost často moc nechápal, co že si i na něho soupeři dovolují.

Fauly. Před brankou Sušinského na 0:3 Fetisov v tísni fauloval hbitého českého útočníka Čajánka. Sudí však nechal výhodu a slavný útočník Petrohradu vsítil možná rozhodující branku střetnutí.

Obchodní tah? Bezpochyby. Fetisov v 51 letech už nemá na to, aby v plné míře uplatnil své někdejší umění, finesy a nasazení. Po jeho premiérovém zápase je zřejmé, že jeho návrat do nejvyšší soutěže má především přilákat diváky do hledišť.

Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA
Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA

Hledáte pro svá miminka spolehlivou ochranu a chcete, aby se cítila jako v bavlnce? Nyní máte jedinečnou příležitost zapojit se do testování nových...