Neděle 30. června 2024, svátek má Šárka
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Návrat po dvou letech. Čermák přebírá Kladno, pomůžou mu Skuhravý se Svobodou

Jeden z členů kladenského trenérského týmu David Čermák a jeho nespokojené gesto. foto:  Michal Sváček, MAFRA

Trenérský comeback. Místo Otakara Vejvody mladšího bude hokejisty extraligového Kladna cepovat znovu David Čermák, který je u Rytířů zpět po dvou letech. K ruce mu budou asistenti Václav Skuhravý a Petr Svoboda. Klub nezmara Jaromíra Jágra, který se ve dvaapadesáti letech chystá na svou poslední sezonu, oznámil složení realizačního týmu na svém webu.
  11:11

„Jsem rád, že jsem zpátky na Kladně. Doufám, že sezonu zvládneme lépe než ty předchozí a zabojujeme o play off,“ prohlásil staronový kouč. Rytíři třikrát v řadě zachraňovali extraligu v baráži.

Třiapadesátiletý Čermák v Kladně vyrostl hokejově i trenérsky, na střídačku áčka se postaví již v šesté sezoně. Mužstvo dvakrát dovedl do nejvyšší soutěže, zažil s ním i sestup a baráž. V ročníku 2022/23 pracoval v Českých Budějovicích jako asistent a posléze hlavní kouč, v uplynulé sezoně se naplno věnoval reprezentační osmnáctce, kterou koučoval na světovém šampionátu a Hlinka Gretzky Cup.

Rodák ze Slaného Skuhravý je kladenským odchovancem a extraligovou veličinou, v nejvyšší soutěži posbíral 1 001 startů a jako kapitán dirigoval Karlovy Vary v jejich cestě za jediným titulem v roce 2009. Nastoupil i na mistrovství světa. Poslední dvě sezony působil v extralize jako karlovarský asistent. „Na Kladno se hodně těším. Vyrůstal jsem tady, což k celému přesunu přispělo,“ prozradil.

Svoboda je juniorským světovým šampionem, který nasbíral v Torontu osmnáct startů v NHL. Trénoval mládežnické reprezentace, v Hradci Králové sbíral extraligové ostruhy jako asistent čtyři sezony a loni s ním slavil historické stříbro. „Mám radost, že jsem zpátky v extralize, a věřím, že zde uděláme dobrý výsledek. Rád přijímám nové výzvy a doufám, že naše spolupráce bude šlapat ke vší spokojenosti,“ uvedl druhý Čermákův asistent.

Rytíři poprvé vyjedou na led ve druhé půlce července, v jednom ze srpnových přípravných zápasů vyzvou i nejstarší univerzitní tým na světě McGill Redbirds, který patří v NHL pod organizaci Montreal Canadiens. Tým už posílili brankář Štěpán Lukeš, obránci Phil Pietroniro, Tomáš Hanousek a Radek Jeřábek či útočník Sebastián Redlich. Extraligu zahájí Kladno ve středu 18. září v Pardubicích, dva dny nato v domácí premiéře hostí Spartu.

Autor:

Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA
Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA

Hledáme 40 maminek, které s námi otestují probiotické kapky Kendamil. Tyto kapky jsou speciálně navrženy pro péči o střevní mikroflóru vašich...