Sobota 6. července 2024, Den upálení mistra Jana Husa
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Skandál v KHL. Fanoušek zmlátil během zápasu brankáře soupeře

Sport

  14:15aktualizováno  19:18
MOSKVA/PRAHA - Takto se ruská nejvyšší hokejová soutěž jen těžko vyrovná zámořské NHL. Během nedělního osmifinálového zápasu KHL v Jekatěrinburgu se odehrál těžko pochopitelný skandální incident. Opilý domácí fanoušek vnikl v 17. minutě utkání na střídačku hostující Ufy, kde nejprve pěstmi a pak hokejkou napadl náhradního brankáře Vitalije Kolesnika. Několika ranami do hlavy mu způsobil otřes mozku a silně krvácející tržnou ránu.

Útok na Kolesnika. foto: www.youtube.com

Sedmatřicetiletého útočníka poté zpacifikovali policisté a šokovaní hráči Salavatu Julajev odešli do šatny. Po přerušení však zápas pokračoval. Domácí celek, který vede český trenér Marek Sýkora, zvítězil 4:3 a snížil stav série na 1:2. Čtvrté utkání se hrálo v pondělí odpoledne a Ufa jasným vítězstvím 8:1 sérii ukončila.

Čtvrté utkání je na programu dnes. Ufa požadovala, aby se hrálo na neutrálním ledě nebo bez diváků; domácí klub slíbil, že první řady na tribunách za střídačkami zůstanou kvůli zajištění větší bezpečnosti prázdné. Vedení KHL udělilo Jekatěrinburgu pokutu milion rublů (asi 633 tisíc korun) a pohrozilo mu vyloučením ze soutěže.

ÚTOK FANOUŠKA NA BRANKÁŘE KOLESNIKOVA:

"V celé historii profesionálního hokeje v Rusku se nic podobného nestalo. Kdo zaručí, že příště nebude mít takový člověk v ruce nůž nebo jinou zbraň," uvedlo v prohlášení vedení Ufy, které zároveň podalo oficiální protest.

Trenéra Ufy Vjačeslava Bykova událost šokovala. "Chybělo málo a mohlo dojít k tragédii," prohlásil po nedělním utkání. To potvrdila i oběť ataku Vitalij Kolesnik. "Měl jsem štěstí. Doktor, který mě ošetřoval, říkal, že kdybych dostal ránu jen o centimetr nebo dva vedle, mohl bych být mrtvý nebo ochrnutý," řekl novinářům kazašský gólman, jenž si vyzkoušel i NHL v dresu Colorada Avalanche.

Autoři: ,

Klíšťata útočí! Důležité je klíště co nejrychleji vytáhnout, říká lékářka
Klíšťata útočí! Důležité je klíště co nejrychleji vytáhnout, říká lékářka

Odborníci upozorňují, že letos je klíšťat mnohem více než tomu bylo například v loňském roce. Nahrává jim mírná zima a brzký příchod jara. Jak se...