Neděle 30. června 2024, svátek má Šárka
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Winter Hockey Games na Letné vítá další týmy. Dorazí Mnichov a Wolfsburg

Winter Hockey Games na Letné foto: Ticketportal

Na Winter Hockey Games 2024, které se uskuteční v prvním prosincovém týdnu na pražské Letné, se ukáží i zástupci německé nejvyšší soutěže. Reprízu ligového čtvrtfinále obstarají Grizzlys Wolfsburg a EHC Red Bull Mnichov. Akce tak zná kompletní rozpis.
  12:04

„Jsme moc rádi, že se nám povedlo úspěšně dotáhnout jednání se zástupci z německé DEL ligy a kluby z Wolfsburgu a Mnichova ještě zatraktivní už tak nabitý program Winter Hockey Games,“ říká Martin Loukota, ředitel Asociace profesionálních klubů ledního hokeje.

Duel se uskuteční v druhý den celé akce, tedy v pátek 6. prosince.

Vstupenky na Winter Hockey Games

Prodej vstupenek probíhá na webových stránkách společnosti Ticketportal. Ceny vstupenek se pohybují od 390 do 1990 Kč dle kategorie (stání – sezení) a jednotlivých zápasů.

Po něm se na řadu dostane také česká extraliga, Plzeň vyzve České Budějovice. Původně se mělo konat střetnutí Maxa ligy mezi Slavií a Vsetínem, to se nakonec překládá na neděli.

Událost následně vyvrcholí exhibičním zápasem českých a světových legend, o nějž se starají Patrik Eliáš, Jakub Voráček a Slavomír Lener.

Už dříve přislíbili účast třeba bývalý fotbalový brankář Petr Čech a reprezentant Bobby Holík, dorazí také dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Johnny Oduya, mistr světa z roku 1994 Jason Arnott a Brendan Morrison, který odehrál v NHL přes 900 zápasů. Chybět nebudou ani Scott Hartnell či Wayne Simmonds.

„Všichni patří mezi legendy NHL a těšíme se, že se nám je povedlo přilákat do Prahy. Petr Čech v hokejové výstroji bude také zcela jistě atraktivní součástí zápasu legend – vždyť čeští fanoušci ho na ledě mnohokrát neviděli,“ prohlásil Eliáš.

Takřka na domácí půdě, hned vedle stadionu svého fotbalového bratra, se v sobotu představí pražská Sparta, jež změří síly v tradičním utkání s Kometou Brno.

Program Winter Hockey Games 2024

Čtvrtek 5. prosince: zápas univerzitního hokeje Česko – Slovensko
Pátek 6. prosince: zápas Deutsche Eishockey Ligy Grizzlys Wolfsburg vs. EHC Red Bull München, utkání české Tipsport extraligy HC Škoda Plzeň – Banes Motor Č. Budějovice
Sobota 7, prosince: zápas slovenské Tipos extraligy HC Slovan Bratislava – HC Košice + utkání české Tipsport extraligy HC Sparta Praha – HC Kometa Brno
Neděle 8. prosince: utkání 1. hokejové ligy HC Slavia Praha – VHK Robe Vsetín, souboj legend Česko versus Výběr světa

Autor:

Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA
Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA

Hledáte pro svá miminka spolehlivou ochranu a chcete, aby se cítila jako v bavlnce? Nyní máte jedinečnou příležitost zapojit se do testování nových...