Sobota 29. června 2024, svátek má Petr, Pavel
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Derby pod palbou

Sport

  11:55
Oslava českého fotbalu? Parádní duel nejlepších týmů o první místo? Ale kdeže. To, co zůstane většině lidí v paměti po fotbalovém derby Slavia-Sparta, bude postava v kukle, jak hází poničenou umělohmotnou lavičku v záři ohně, policejní těžkooděnec s obuškem a potácivý narušitel, který vběhl ve druhém poločase na trávník.

Policejní komando foto: Lidovky.cz

Je škoda, že se nebude rozebírat mentální zkrat slávistického střelce Kalivody či podvojná role sparťanského beka Kadlece, který jednu branku zavinil a jinou na druhé straně zařídil. Bude se rozebírat násilí a tupá nenávist skalních fanoušků.

Český fotbal se dlouhodobě nedokáže vzepřít primitivním násilníkům. Kluby místo investování do inteligentního systému, který gaunery usvědčí a příště nepustí na stadion, raději po zápase zacálují výlohy za zničené sedačky a ploty. Dokud ale budou funkcionáři násilí přehlížet, bude česká fotbalová liga stále jen soutěží zakomplexovaných chuligánů.

Témata: Kalivody

Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA
Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA

Hledáte pro svá miminka spolehlivou ochranu a chcete, aby se cítila jako v bavlnce? Nyní máte jedinečnou příležitost zapojit se do testování nových...