Sobota 6. července 2024, Den upálení mistra Jana Husa
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Návštěva z vesmíru

Sport

  11:00
Jmenuji se Lionel Messi, jsem z planety Barca. Přicházím k vám v míru... Ten argentinský fotbalový přízrak skutečně připomíná něco mimozemského. Tak jako mimozemskou hru s míčem vymykající se té běžné předvádí i celý tým Barcelony, v němž Messi tolik září.

Hvězdný fotbalista Barcelony Lionel Messi foto: ČTK

Někteří tvrdí, že nekonečné přihrávky Katalánců bývají až nudné. Fotbal má podle nich být o nakopávaných centrech, co nejčastějších střelách a anglickém "ježdění po zadku" - což barcelonský styl zase tak nepotřebuje.

Jiní zase říkají, že Barca by bez Messiho nebyla Barcou nebo že ďábelský Messi by naopak nebyl bez Barcelony Messim.

Messiho nejzářivější momenty v Barceloně

Jenže v tomhle dělá přece nejlepší klub světa fotbal ještě krásnějším - vybočuje ze stereotypu, nabízí unikát a kromě údivu vyvolává dokola i vášnivé debaty.

Debaty klidně, pře jsou ale zbytečné. Raději si fotbalové návštěvy z cizí galaxie užívejte, jak nejdéle to jen půjde. Nemusíte zrovna věřit v UFO. Ale jak jste kdysi spatřili Messiho kousky na vlastní oči, možná svým dětem jednou vyprávět budete. S hrdostí určitě.

Klíšťata útočí! Důležité je klíště co nejrychleji vytáhnout, říká lékářka
Klíšťata útočí! Důležité je klíště co nejrychleji vytáhnout, říká lékářka

Odborníci upozorňují, že letos je klíšťat mnohem více než tomu bylo například v loňském roce. Nahrává jim mírná zima a brzký příchod jara. Jak se...