Pátek 5. července 2024, Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Opatrní panteři

Ta fotografie patří k nejslavnějším v celé historii olympijských her. Na stupních vítězů stojí dva atleti tmavé pleti, ale místo radosti ze zisku medailí se upřeně dívají do země. Na jejich vztyčených pažích, zaťatých v pěst, jsou černé rukavice. Sprinteři Tommie Smith (zlato na 200 metrů) a John Carlos (bronz) tak v roce 1968 na olympiádě v Mexiku protestovali proti diskriminaci černých Američanů v USA.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

L

15. 4. 2008 8:01
Helenka Fibingerova

Aby si to nepopletla Helenka fibingerova nositelka radu prace Klementa Gottwalda, co umela hodit kouli strasne daleko. Mohla by tam zajet a pochvalit rozvinutou socialistickou spolecnost v etape prechodu ke komunizmu pod vedenim soudruha Husaka.

0 0
možnosti

CTOKOKOTOB

14. 4. 2008 22:50
ooooo =

(Y)(Y)(Y)

  (Y) (Y)

0 0
možnosti

milkom

14. 4. 2008 20:59
Ještě trošku přitvrdit a už to bude hotové!

Nebudeme muset na OH posílat kdejakou anabolickou smažku a koukat dlouhé hodiny na jejich provokativně vychrtlá těla. Olympiáda se stane korektním setkáním politiků všech zodpovědných zemí a bude přejmenována na Olympijský sjezd.

Pošlem tam naše nejtvrdší velkohubé borce z parlamentu a medailí budem mít plný kůlny... ;-)

0 0
možnosti

Kodl

14. 4. 2008 17:46
Mají snad američtí

sportovci důvod proti něčemu protestovat?

0 0
možnosti

TTSO

14. 4. 2008 16:22
Tak se nějak marně snažím odpovědět na VNovak15:10

1. jasně takže  například kubánci nebo vámi blahé paměti sportovci DDR sportovali pro čistou radost ze sportu a jejich výsledky nikdy nebyly politicky prezentovány ;-D?

2. reagoval jsem na příspěvek jakého si poplety který tvrdí " sportovci jsou placeni za sport a ne aby dělali něco jiného " a VŮBEC JSEM TAM MILÝ NOVÁKU Vé  NEHOVOŘIL O OH , stejně tak  jako příklad jsem právě dal Jágra a ODS a né Jágra a OH .... a hodně bych se divil kdyby mu v USA někdo dělal problém za politický komentář ať už OH, nebo USA nebo ODS ... 0,

3. né všichni ti sportovci jsou za sport placeni jak uvádí   eL a né všichni se k tomu nevyjdřují.

4. Charta OH hovoří o vyjadřování v průběhu OH takže fakticky vzato až do Pekingu může každý letět třeba pomalový jako vlajka Tibetu a umejt to až před výstupem z letadla ...

Každý sportovec až do svého příletu na OH je naprosto svobodná a nikým a ničím nevázaná osoba .....

0 0
možnosti

Muki

14. 4. 2008 16:02
poznamka

"Sevrenou pesti, stisk ruky nevymenis" Indira Ghandi

0 0
možnosti

mmf

14. 4. 2008 13:06
zrušte je , jsou k ničemu - OOOOO

Nikdo se už dlouhá léta nepokouší zastírat fakt , že základní principy olympijských her byly dávno opustěny , zpočátku tiše pod čarou , dnes již zcela oficiálně PŘIJÍMANÝMI ÚPLATKY VŠEMI ČLENY MEZINÁRODNÍHO OLYMPIJSKÉHO VÝBORU , KTERÝ JE STEJNĚ ZKORUMPOVANÝ , JAKO OSN A PŘÍPADNĚ ČESKÝ PARLAMENT ( kdyby někdo nevěděl o čem je řeč .

Jednotlivé státy a města se v úporném korupčním zápase rvou o pořadatelství letních i zimních olympiád z jediného důvodu - nacpat si při tom kapsy penězi ( ne vždy to však vyjde  ! ) a jestli se bude sportovat vůbec a natož fair play je úplně lhostejné , jde jedině o prachy a leckdy velmi nečistě získané JAKO VŠUDE NA SVĚTĚ , KDE SE KLÁTÍ VE VZDUCHU VŠEMOCNÁ HNÁTA TRHU .

Přínosem těchto akcí jsou stovky kilometrů čtverečních nenávratně zničených  ploch dosud alespoň nějak přežívající přírody a logicky výrazné zhoršení všech parametrů sledovaných parametrů životního prostředí . Tedy lze tuto věc uzavřít jednoznačně : NENÍ DŮLEŽITÉ ZVÍTĚZIT , ALE NEZÚČASTNIT SE  A TEN TUPÝ JARMARK TOTÁLNĚ IGNOROVAT .

Malý příklad z česka , jak asi lze hodnotit STUPIDITU AKCE BĚH/NY NEUMANNOVÉ S DOVÁŽENÍM SNĚHU NA HRADČANSKÉ NÁMĚSTÍ !! a současně při tom zapříčinit ekologické škody v místě "těžby sněhu" i kreténským dovozem kamiony přes půl republiky . Snad by ta krá/va mohla pořádat příště ralye Paříž - Dakar na Letné  a dovážet písek ze Sahary vrtulníky vládní letky . RvRvRv(Y)

0 0
možnosti

:)

14. 4. 2008 12:48
neni divu

smankote, vzdyt uz to nejsou rebelove... kolik jim je, sedmdesat? testosteron ustoupil, ted uz od nich zadne akcni nazory a provokace vuci establishmentu, treba i cinskemu, nema smysl cekat.

0 0
možnosti

Skeptik

14. 4. 2008 14:45
Re: neni divu

nepochopil jste...ale nevadí..i vy máte možnost se tu vyjdřovat

0 0
možnosti

L

14. 4. 2008 12:24
Je to tak spravne

Tito sportovci jsou placeni za to, aby sportovali a nedelali nic jineho. Kdyz to maji ve smlouve, tak to tak je. Za kolik penez ubehnu tolik a za kolik neco jineho a nebudu u toho mluvit. Tak to je. Kdyz se jim to nelibi, at jdou makat do fabriky a nepletou se do politiky.

*

Ten nas Blekota a Profesor Mekota mohou kecat do vseho, ti na to maji mandat.

0 0
možnosti

TTSO

14. 4. 2008 12:32
Re: Je to tak spravne

Co to meleš ? Jaké smlouvy ?Který sportovec uzavřel při přechodu "do špičky", že nebude mluvit do politikys ?

 Takže hokejista Jágr je placený za hokej a jeho podpora ODS je proti jeho smlouvě ?

A co Ty jsi placený za co ? Že v práci tak vesele projevuješ svůj názor ?

 

0 0
možnosti

Oldthinker

14. 4. 2008 11:44
Nejsou jiné časy

Totéž jsme viděli na mistrovství Evropy v plavání. Přesně totéž, do písmene totéž, se stejnou reakcí z oficiálních míst. Nejsou jiné časy.

0 0
možnosti