Sobota 6. července 2024, Den upálení mistra Jana Husa
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

SPARŤANKA: Baku udolalo i nabušené pracanty. Ať už se kluci vrátí domů, ‚narajzovali’ se dost

Česká reprezentace končí ve čtvrtfinále. foto: Reuters

Doporučujeme
Dvě výrazné individuality a devět pracantů na hřišti dovedlo Česko do čtvrtfinále Eura. To je rozhodně víc, než se od týmu čekalo. Na další metu už ale pět gólů Patrika Schicka a nejméně tolik zázračných zákroků Tomáše Vaclíka nestačilo. Dál jdou po zásluze Dánové a je fajn, že se nenaplnily moje obavy po první půli, že si v té druhé půjdeme pro debakl.
  5:00

V dusném vedru a po tolika naběhaných a nalítaných kilometrech byla ke konci znát únava na Češích i Dánech. Pořadatelství Eura rozprostřené do mnoha zemí a měst mělo prý být reklamou na fotbal a jeho oslavou. Umístit jeden z duelů vrcholícího evropského šampionátu do asijského (fotbalu nenakloněného) Baku byla ovšem spíš reklama na ignoranci činovníků fotbalové unie.

Zraněného Ondřeje Čelůstku ze hřiště odvádí Antonín Barák (vlevo) a Vladimír...
Pro Čechy fotbalové Euro končí. Tým svěřenců trenéra Šilhavého nestačil na Dány.

I když si myslím, že v závěrečné snaze o vyrovnání by se třeba Adam Hložek mohl hodit, jsem na druhou stranu ráda, že na tribuně mu zranění nehrozilo. Bohužel potkalo Ondřeje Čelůstku. Těšila jsem se, že si do Prahy přiveze celkem slušnou formu, místo toho bude léčit šrámy. Hlavně ať jsou spolu s Jakubem Peškem a Dávidem Hanckem všichni rychle zpátky v přípravě. Už se narajzovali dost. A pohárové duely se blíží.

Francouzské brambory se slaninou - jednoduchý recept v 6 krocích
Francouzské brambory se slaninou - jednoduchý recept v 6 krocích

Francouzské brambory jsou skvělé především proto, že vše máte nakrájené a promíchané za 20 minut. Pak stačí nasázet do pekáčku a za hodinku obědváte.