Středa 26. června 2024, svátek má Adriana
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Svaz nemá z čeho brát

Sport

  10:49
PRAHA - Do konce června má výkonný výbor fotbalového svazu jmenovat nového reprezentačního trenéra. A zatím jediným zbylým kandidátem je teplický kouč a současný asistent končícího Karla Brücknera Petr Rada.

Vlastimil Košťál v Otázkách Václava Moravce foto: Lidové noviny

Není to moc dobrá volba hned ze dvou důvodů. Rada je příliš spojen s Brücknerem a národní tým nutně potřebuje svěží vítr a za druhé Rada zatím za sebou nemá žádný výrazný úspěch.

Jenže všichni ostatní kandidáti jsou rozebraní. Fotbalový svaz, kde si reprezentační záležitosti hlídá Vlastimil Košťál, totiž fatálně selhal. Z jakési podivné piety k Brücknerovi čekal s výběrem až poté, co pro český tým skončí Euro a uctívaný stratég potvrdí odchod.

Jenže takhle se ve fotbalové Evropě už dávno nejedná. Federace, které dopředu věděly, že jejich trenér po Euru skončí, si nástupce mají hezky pod smlouvou (třeba Švýcaři). Na post českého trenéra tak už prakticky není z čeho vybírat, což je ponižující a velice tristní skutečnost.

Autoři: ,

Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA
Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA

S přicházejícím létem je nutné myslet na ochranu pokožky, zejména u dětí. Přihlaste se do testování a vyzkoušejte dětský opalovací krém Cool Kids...