Úterý 2. července 2024, svátek má Patricie
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Opatrný se blýskl druhým místem v parkurové Grand Prix ve Velké Chuchli

Český parkurový jezdec Aleš Opatrný. foto: Kateřina Návojová

Aleš Opatrný s hřebcem Kapsones W. vybojovali druhé místo v Grand Prix na závěr parkurových závodů CSIO3*-W CET Prague Cup ve Velké Chuchli. Vítězem soutěže zařazené do Světového poháru se stal Nizozemec Ruben Romp s valachem Esi Toulouse.
  22:44

„Ruben Romp měl opravdu rychlého koně. Mně vyšlo vše perfektně, podařilo se mi dobře zatáčet a Kapsones skákal mnohem lépe než v základní části soutěže. Možná z dvojky na trojku šlo jet trochu rychleji, ale jinak nám vše klaplo, jak mělo,“ uvedl Opatrný v tiskové zprávě.

„Konečně se mi tady podařilo jet Velkou cenu čistě. Předešlé čtyři ročníky jsem měl vždy jednu chybu, tak jsem tu smůlu prolomil,“ dodal spokojeně.

Grand Prix Czech Equestrian Teamu se zúčastnilo 60 jezdců a jezdkyň. Řada z nich měla potíže s obtížným parkurem a přísným časovým limitem. Soutěž nedokončili i Kamil Papoušek s Vivanem Blue, Sára Vingrálková s klisnou Naila V’T Merelsnest, Anna Kellnerová na valachovi Hurricane D.D. či Miloslav Příhoda, který se neudržel v sedle valacha Ibizy D.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!