Čtvrtek 27. června 2024, svátek má Ladislav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Barcelona dobyla San Siro

Sport

  7:38
MILÁN - Fotbalisté Barcelony si už v prvním semifinálovém utkání pootevřeli dvířka do finále Ligy mistrů. Na hřišti AC Milán dokázali vyhrát 1:0 a v odvetě jim stačí ve středu 26. 4. uhrát k postupu i nerozhodný výsledek.

Jediný gól zápasu padl po nádherné přihrávce z kopačky Ronaldinho foto: ČTK

Jediný gól zápasu vstřelil v 57. minutě francouzský útočník Giuly, zatímco domácí řadu slibných šancí neproměnili. Italský klub pohrozil katalánskému soupeři ofenzivní smrští a od úvodního hvizdu se snažil své sliby naplnit. Barcelona byla zatlačena do obrany a její největší ofenzivní esa, především pak Ronaldinho, byla vesměs dobře pokryta.

Španělský celek se ale dokázal včas z úvodního náporu vzpamatovat a hru srovnal. Ronaldinha ale výtečně přikryl Stam, a brazilský kouzelník se proto stále častěji stahoval na druhou stranu hřiště. Až po poločasu se předvedl v plné parádě. Kolmou přihrávkou mezi třemi zadáky našel sprintujícího Giulyho a ten v těžké pozici propálil Didu. A dosud v útlumu hrající Barcelona po třetí střele mezi tyče vedla.

Milán se vrhl do útočení a to byla voda na barcelonský mlýn, který začal pracovat, jak je zvyklý: rychlé narážečky do volných prostorů využíval zvláště Ronaldinho k atakům, které mohly přinést rozhodnutí. V 64. minutě po jednom z nich spěchal k brance právě brazilský útočník a dostal se i k zakončení, jenže z dvaceti metrů trefil tyč.

Trenér Ancelotti se snažil hru Milána rozhýbat střídáním po stranách, odkud byla Barcelona zranitelnější, ale hosté zápas zkušeně dovedli do vítězného konce. Jedinou slibnější šanci totiž zmařil Ambrosini, který v 81. minutě poslal svou střelu mimo.

Druhé semifinále Arsenal - Villarreal se hraje dnes.

AC Milán - Barcelona 0:1

Branka: 57. Giuly. Rozhodčí: Sars - Arnault, Castellani (všichni Fr.). ŽK: Nesta - Puyol, Valdés. Diváci: 76 000. Poločas: 0:0.

AC Milán: Dida - Stam (77. Cafú), Kaladze, Nesta, Serginho - Gattuso (74. Ambrosini), Pirlo (67. Maldini), Seedorf - Kaká - Ševčenko, Gilardino.

Barcelona: Valdés - Oleguer (75. Motta), Puyol, Márquez, Van Bronckhorst - Van Bommel, Edmílson, Iniesta - Giuly (71. Belletti), Ronaldinho (89. Maxi López) - Eto'o.

Autor: