Čtvrtek 4. července 2024, svátek má Prokop
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Bývalí rozhodčí dostali u soudu pokutu

Sport

  14:16
HAVÍŘOV - K pokutě 70.000 korun za korupční jednání byli dnes v Havířově odsouzení bývalí fotbaloví rozhodčí Lubomír Puček a Jiří Vodička. Pokud by nezaplatili, čekají je tři měsíce ve vězení.
Soudní líčení - ilustrační foto.

Soud. foto: Lidové noviny

Vodička navíc dostal dvouletý zákaz činnosti rozhodčího. Proti trestu, který se týkal zápasu slovenské ligy mezi Banskou Bystricí a Púchovem z roku 2003, se oba na místě odvolali.

Oba obžalovaní od počátku odmítali, že by se korupčního jednání dopustili. Puček, nynější sportovní manažer pražské Slavie, po vynesení rozsudku prohlásil, že se cítí jako obětní beránek.

V zápasu slovenské ligy v Banské Bystrici byl Vodička asistentem hlavního rozhodčího. Podle policejních odposlechů před utkáním telefonicky hovořil s Pučkem a ten mu údajně slíbil, že ho v Banské Bystrici čeká sedmdesát litrů vína. Vyšetřovatelé se domnívali, že by to v hantýrce fotbalových rozhodčích mohlo znamenat sedmdesát tisíc korun. Puček i Vodička však před soudem shodně prohlašovali, že to byl jen žert.

Disciplinární komise fotbalového svazu Vodičku už jednou za účast v korupční aféře potrestala, ale odvolací komise mu tehdy trest zrušila. Na listině rozhodčích však už Vodička nefiguruje. Puček na konci roku 2004 ukončil kariéru sudího a loni se stal sportovním manažerem Slavie.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!