Sobota 29. června 2024, svátek má Petr, Pavel
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ani jsem neměl čas požádat o míčky. Alcaraz kritizoval nové pravidlo o měření času

Carlos Alcaraz na turnaji v Londýně vypadl ve druhém kole. Nestačil na Jacka Drapera a po utkání si stěžoval na nově upravené pravidlo o měření času mezi výměnami. foto: AP

Wimbledonský šampion Carlos Alcaraz si po svém vyřazení ve druhém kole turnaje v Queen’s Clubu postěžoval na nově upravené pravidlo o měření času mezi výměnami. Druhý hráč světového žebříčku si posteskl, že kvůli testované změně měl po celý zápas s Jackem Draperem pocit, že musí spěchat a neměl prostor pro obvyklou rutinu před podáním.
  10:17

Dosud se podle pravidla o 25 sekundách mezi výměnami, které mělo zamezit zdržování hry, pouštěla časomíra až ve chvíli, kdy rozhodčí zahlásil skóre. V Queen’s Clubu ale začínalo měření pauzy bezprostředně poté, co se dohrála výměna. Podle informací médií jde o desetidenní testování úpravy a hráči o něm byli informování.

Carlos Alcaraz na turnaji v Londýně nestačil na Jacka Drapera a po utkání si stěžoval na nově upravené pravidlo o měření času mezi výměnami.

Alcaraz si už během zápasu stěžoval rozhodčímu. „Řekl mi, že je to nové pravidlo, že se hodiny nezastavují. Jakmile je výměna dohrána, čas se zase rozběhne,“ řekl šampion z Roland Garros. „Pro hráče to není dobré. Skončil jsem výměnu na síti a ani neměl čas požádat o míčky. Neřknu-li dojít si pro ručník a dopřát si chvilku, zkoncentrovat se, zapinkat si míčkem,“ dodal.

Jednadvacetiletý Španěl po prohře 6:7, 3:6 s Draperem přišel o možnost obhajoby titulu v Queen’s Clubu a jediný plánovaný turnaj před Wimbledonem pro něho skončil nečekaně brzy. „Měl jsem celý zápas pocit, že jsem neustále ve spěchu. Neměl jsem čas na svou rutinu,“ posteskl si a dodal, že si o pravidle hodlá promluvit se zástupci ATP.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!