Čtvrtek 27. června 2024, svátek má Ladislav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

České olympioniky začne oblékat tuzemská firma

Sport

  10:17
PRAHA - Sedmatřicet let trvalo manželství mezi Českým olympijským výborem a firmou Adidas. Aneb začalo v roce 1972, kdy se diskař Ludvík Daněk na olympijských hrách v Mnichově konečně dočkal vysněné zlaté medaile.

Zástupci při podpisu smlouvy. foto: alpinepro

 Vzájemná spolupráce skončila krátce před nedávnými vánočními svátky a včera začala nová éra. Oficiálním dodavatelem oblečení pro české sportovce na olympijských hrách se pro příští čtyři roky stala tuzemská společnost Alpine Pro.

Šéf Českého olympijského výboru Milan Jirásek už na sklonku roku naznačoval, že členové ČOV o změně partnera uvažují. Ve středu se pak výměna v hlavním městě oficiálně posvětila.


 „Jsem rád, že je to česká firma a jsem přesvědčený, že spolupráce bude skvělá,“ říkal Jirásek. Vývojovou sféru budou moci v příštích měsících i létech výrazně ovlivňovat i sportovci, krasobruslař Tomáš Verner, bývalá lyžařka Kateřina Neumannová, veslař Ondřej Synek či parkúrová jezdkyně Natálie Roučková.

„Při jednáních o konečné podobě oblečení se rozhodně nenechám zastrašit,“ hlásil včera Ondřej Synek, stříbrný skifař z olympijských her v Pekingu. „Nejdůležitější bude funkčnost, a ne nějaké módní výstřelky. A taky si myslím, že barvy by měly být červeno-modrobílé. Doufám, že v této sféře nezklamu,“ bavil se.


Barvy? Národní trikolory!
Kateřina Neumannová se s náhledem na barevnost oblečení se Synkem shodla: „Bundu v národních barvách bych si pro osobní anonymní užívání nejspíš nekoupila. Asi bych volila spíše modrou, růžovou nebo decentní černou barvu. Když ale půjde o kolekci pro olympijské hry, jsem jednoznačně pro červeno-modro-bílou kombinaci.“

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!