Neděle 30. června 2024, svátek má Šárka
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Chládková: Možná si Kvitová měla před Paříží odpočinout

Sport

  20:59
PAŘÍŽ/PRAHA - Před branami semifinále zůstala tenistka Petra Kvitová na Roland Garros. I přesto, že mezi elitní čtyřku měla jednou nohou nakročeno. V rozhodujícím setu vedla nad Číňankou Na Li 3:0, vedení ale ztratila a z turnaje vypadla. "Nepovažuji to za tragédii. Vedení 3:0 nic neznamená, obzvlášť na takové úrovni," komentovala pro Lidovky.cz bývalá kapitánka fedcupového týmu Petra Píchalová-Langrová.

Petra Kvitová na French Open. foto: ČTK

Je možné, že ve třetím setu Kvitové došly síly. "V posledních gamech vypadalo, že její nohy nestíhaly a u míčů byla pozdě. Je otázkou, jestli to byl důsledek psychiky nebo ne," řekla pro LN Denisa Chládková, bývalá 31. hráčka světa. "Měla zvážit, jestli po Madridu hrát na Prague Open. Mohla si odpočinout a jet na menší turnaj těsně před Roland Garros, nebo si úplně vydechnout a nastoupit rovnou v Paříži. Petra si musí uspořádat program tak, aby před velkými turnaji byla odpočatá a nastoupila v optimální psychické i fyzické pohodě," dodala Chládková.

Další nepříjemným faktem u Kvitové bylo bolavé rameno. Na zdravotní problémy se ale po vyřazení nevymlouvala. "Bez prášků mě bolí, ale s práškama je to dobré," prohlásila po utkání devátá hráčka na okruhu WTA. "Petra má za sebou spoustu zápasů, necítila se asi úplně zdravotně v pořádku. Ale ona se na to nevymlouvá a vždycky hraje naplno," potvrdila Píchalová-Langrová.

"Psychika je rozhodující faktor"
Příčinu porážky viděla Kvitová v psychice. Za příznivého stavu 3:0 v rozhodujícím sadě nezachovala klidnou hlavu a začala kupit chybu za chybou. Toho čínská hráčka využila a šesti vyhranými gamy v řadě set otočila a utkání dovedla do vítězného konce. "Můj manžel nevěřil, že to ještě otočím. A tak odešel z tribuny," viděla příčinu obratu s úsměvem na rtech semifinalistka z Číny.

"Psychika v tenise děla strašně moc. Je to téměř rozhodující faktor," dodala Píchalová-Langrová.

Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA
Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA

Hledáme 40 maminek, které s námi otestují probiotické kapky Kendamil. Tyto kapky jsou speciálně navrženy pro péči o střevní mikroflóru vašich...