Sobota 6. července 2024, Den upálení mistra Jana Husa
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Detroit už Haška nechce

Sport

  12:47
DETROIT - Možnost, že by hokejový brankář Dominik Hašek chytal po letech opět za Detroit Red Wings, vzala zřejmě definitivně za své. Tým NHL o Čecha ztratil zájem a čeká na vyjádření dalšího veterána Eda Belfoura.

Kam se budou ubírat další kroky Dominika Haška, ví jen on sám. foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Širší vedení desetinásobného vítěze Stanleyova poháru se vyslovilo proti Haškově angažování a o víkendu generální manažer týmu Ken Holland oznámil deníku The Detroit News, že předložil nabídku Belfourovu agentovi Ronu Salcerovi.

Holland sice před týdnem Haškovi volal, ale nakonec se Detroit rozhodl člena vítězného týmu z roku 2002 neangažovat. "Prostě jsme se rozhodli jít jiným směrem," řekl Holland. To i přesto, že Hašek byl prý ochoten přistoupit na základní plat 500 tisíc dolarů. Podobnou smlouvu s bonusy jako Haškovi nabízí Detroit i Belfourovi.

Po uplynulé sezoně ztratila o Haška zájem i Ottawa, za kterou odchytal 43 utkání s průměrem 2,09 inkasované branky na zápas, ale po zranění úponu stehenního svalu z únorových olympijských her už se nestihl dát do konce sezony do pořádku. Senators se rozhodli k Rayovi Emerymu angažovat jako jedničku Martina Gerbera.

Hašek se po návratu k hokeji po roční pauze objevil v dresu Detroitu v sezoně 2003/04, po zranění třísel ale jen ve čtrnácti duelech, následně při výluce v NHL nechytal nikde.

Zda bude nezájem Ottawy i Detroitu znamenat definitivní konec kariéry, není zatím jisté. Šestinásobný držitel Vezinovy trofeje pro nejlepšího gólmana NHL, dvojnásobný vítěz Hartovy trofeje pro nejužitečnějšího hráče a olympijský vítěz z Nagana je nyní na dovolené v Itálii.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!