Čtvrtek 27. června 2024, svátek má Ladislav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Fotbalovou ligu bude vysílat Česká televize

Sport

  17:35
PRAHA - Přenosy z fotbalové ligy bude od příštího ročníku vysílat Česká televize. Vyplývá to z prohlášení místopředsedy fotbalového svazu Jaroslava Vacka. K dotažení dohody zbývají pouze administrativní úkony.

Liberecký útočník Filip Hološko foto: ČTK

O přenosech z domácích zápasů reprezentace se rozhodne do poloviny března, o zakoupení práv usiluje Nova i Prima.

O tom, že se ligové přenosy dostanou poprvé na obrazovky ČT, rozhodla dnešní schůzka svazových činovníků se zástupci televize.

"Nic nebrání tomu, aby ligový fotbal byl od příští sezony na obrazovkách veřejnoprávní televize. Práva na utkání národního týmu jsou však ještě v jednání, na obrazovkách by se měl objevit také domácí pohár," uvedl Vacek.

Po dnešním jednání se už také rýsuje dramaturgie, podle níž se bude fotbalový program sestavovat. Před kamerami se bude hrát v neděli a v pondělí. Víkendový zápas by měl vysílat v neděli program ČT2; začátek studia byl určen na 16:50, výkop v 17:15.

Podobný scénář bude i v pondělí, jen s tím rozdílem, že po skončení přenosu na ČT4 Sport bude následovat hodinové vysílání fotbalového studia.

Práva na fotbalovou ligu vlastnila od svého vzniku před dvanácti lety výhradně Nova, která si však zvláště v posledních sezonách vysloužila za zpracování přenosů hodně kritiky od
fanoušků i odborné veřejnosti. Z obrazovek zmizí také pondělní ligové přenosy Primy, která vysílala zápas v rámci sublicence poskytnuté Novou.

Největší výhodou České televize je vedle širokého zázemí sportovní redakce možnost vysílat přenosy na dvou programech.
Autoři: ,