Čtvrtek 27. června 2024, svátek má Ladislav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Hejnová vyhrála i druhý mítink Diamantové ligy, v Eugene za 53,70

Sport

  22:12aktualizováno  22:27
EUGENE (USA) - Zuzana Hejnová vyhrála na své trati 400 metrů překážek i druhý mítink Diamantové ligy. V Eugene triumfovala v nejlepším světovém výkonu roku 53,70 sekundy, čímž vylepšila svůj vlastní čas ze Šanghaje o devět setin. Druhá česká atletka v nabitém běhu Denisa Rosolová obsadila čtvrté místo výkonem 55,11.

Česká překážkářka Zuzana Hejnová foto: ČTK

Na startu až na jedinou výjimku byly všechny finalistky z olympijských her v Londýně a Hejnová už od začátku ukazovala, kdo je vládcem letošní sezony.

Už v polovině trati přeskakovala překážky jako první a do cílové rovinky vběhla s luxusním náskokem. Bez problémů jej udržela až do cíle a druhou Američanku Georganne Molineovou porazila o sekundu a pět setin.

Třetí doběhla Jamajčanka Kaliese Spencerová, na kterou Rosolová ve svém nejlepším letošním výkonu ztratila osm setin. Až pátá byla spolufavoritka a stříbrná olympijská medailistka Lashinda Demusová z USA, vítězka z Londýna Ruska Natalia Anťjuchová doběhla v průměrném času 57,74 poslední.

Mítink dosud přinesl vedle Hejnové další čtyři nejlepší letošní světové výkony. V běhu na 5000 metrů předvedla Tirunesh Dibabaová výkon 14:42,01, ve skoku dalekém se blýskl nejdelším skokem na světě za poslední dva roky ruský dálkař Aleksandr Meňkov (839), do čela tabulek v běhu na 10.000 metrů se dostal Kenenisa Bekele (27:12:08) a výkon roku předvedl i Keňan James Kiplagat Magut na mílové trati (3:55:24).

Oštěpařskou soutěž žen vyhrála v rekordu mítinku 67,70 metru Christine Obergföllová z Německa. Dál letos hodila jen Ruska Maria Abakumovová (69,34), jež se musela tentokrát spokojit pouze s pátým místem za slabých 60,29.

Autor:

Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA
Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA

Hledáme 40 maminek, které s námi otestují probiotické kapky Kendamil. Tyto kapky jsou speciálně navrženy pro péči o střevní mikroflóru vašich...