Úterý 2. července 2024, svátek má Patricie
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Inter ve čtvrtfinále Ligy mistrů

Sport

  10:10
MILÁN - Inter Milán porazili po předchozí remíze Ajax Amsterodam 1:0 a je posledním týmem, který postoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů. V elitní osmičce jsou celkem tři italské týmy. Kromě Interu je to ještě Juventus turín a AC Milán.

Inter Milán porazil Ajax 1:0. foto: ALBERTO PELLASCHIARČTK

Fotbalisté Interu si zajistili vítěyství nad Ajaxem po předchozí remíze 2:2 v Nizozemí. jejich soupeřem ve čtvrtfinále bude španělský Villarreal. Čtvrtfinálový program začne v úterý 28. března.

Inter s Ajaxem zakončily program osmifinále se zpožděním, protože minulý týden patřilo San Siro AC Milán a jeho utkání s Bayernem Mnichov. Svěřencům Roberta Manciniho mohl dnes přiblížit postup už v 27. minutě brazilský útočník Adriano, ale z penalty nařízené za Lindenberghovu ruku v pokutovém území netrefil branku.

Interu díky výsledku z prvního duelu stačila k postupu i bezbranková remíza, ale ve druhém poločase se diváci kýžené branky dočkali. V 57.minutě Stankovič na levé straně převzal míč, obešel Madura a pravačkou se krásně trefil ke vzdálenější tyči. Obrana Interu dirigovaná Samuelem a Materazzim, který nahradil na místě stopera potrestaného Córdobu, hostům nedovolila boj o postup zdramatizovat.

Tomáš Galásek a Zdeněk Grygera kvůli zranění v sestavě Ajaxu chyběli. Po vyřazení jejich klubu budou český fotbal v Lize mistrů zastupovat už jen Pavel Nedvěd s Juventusem a Marek Jankulovski s AC Milán.

Výsledek - osmifinále:
Inter Milán - Ajax Amsterodam 1:0 (0:0)
Branka: 57. Stankovič. Rozhodčí: Fröjdfeldt (Švéd.). Diváci: 60.000.
První zápas 2:2.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!