Sobota 29. června 2024, svátek má Petr, Pavel
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Krajčík je rád, že ho kouč Jarolím chtěl zpět do Slavie

Sport

  16:33
PRAHA - Jen krátce neoblékal slovenský obránce Matej Krajčík slávistický dres. Po půlročním angažmá v italské Reggině dnes dostal zpět své oblíbené triko s číslem 19 a ve Slavii podepsal roční smlouvu s následnou roční opcí. Ani on svými výkony nepomohl Reggině k záchraně v italské fotbalové lize a stal se volným hráčem.

Navrátilec Krajčík. foto: ČTK

"Trenér Jarolím mi zavolal, zda uvažuji o návratu. On měl zájem, já také, a tak jsem rád, že to takto dopadlo," řekl jednatřicetiletý hráč, který dosud v červenobílém dresu nasbíral 91 prvoligových zápasů, v nichž dal čtyři branky, a výrazně se podílel na dvou mistrovských titulech.

"Požádal jsem trenéra, zda se mohu zapojit do přípravy před svým novým angažmá. Minulý víkend jsme si sedli a řekli si své představy. Rozhodně to nebylo o nějakém dlouhém rozmýšlení. Vše jsem hodil za hlavu a vrátil se, i když jsem měl i nějaké nabídky ze zahraničí," uvedl slovenský reprezentant. Po sestupu Regginy prý prezident klubu stanovil platový strop a prakticky všichni starší hráči a ti, co měli dobré podmínky, odešli. "Po tom pádu zůstali jen mladí a hráči z B-týmu. Ani nevím, jak to tam nyní vypadá. Mohl jsem odejít zcela bez náhrady," řekl Krajčík.

Za tu dobu, co v Edenu nebyl, se toho prý moc nezměnilo. "Když jsem začal s kluky trénovat a zašli jsme si na oběd, tak mi ani nepřišlo, že to byl půlrok. Mužstvo se trochu obměnilo, ale zdravé jádro zůstalo, ten půlrok utekl strašně rychle," prohlásil staronový slávista.

Krajčík nepřemýšlí o tom, na jakém místě bude hrát. "Zájem trenéra mě překvapil, protože jsem věděl, že udělali Čelůstku a pravých obránců je zde plno. Vůbec jsme se nebavili, kde budu hrát. On ví, co dokážu a jaký jsem celkově hráč. Asi bych měl hrát to, co jsem pod ním hrál tři a půl roku," uvedl Krajčík, kterému kouč při předávání dresu říkal, aby navázal na ty výkony, které předváděl před odchodem ze Slavie.

Šéf Slavie Petr Doležal nedávno prohlásil, že s Krajčíkem už nepočítá, ale hráč se k tomu vyjadřovat nechtěl. "Jako prezident na to má právo, ale pro mě je důležité, že mě oslovil trenér, to je pro hráče vždy rozhodující," řekl Krajčík. Pouze z internetu zaregistroval zájem Sparty. "Mě ale nikdo nekontaktoval," uvedl ofenzivní obránce, na jehož místě v kabině prý nyní sedí mladý útočník Tomáš Pekhart. "Asi se bude muset posunout," dodal s úsměvem Krajčík.

Autor: