Čtvrtek 27. června 2024, svátek má Ladislav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Kreuziger po druhé etapě Kolem Švýcarska drží druhé místo

Sport

  21:14
Český cyklista Roman Kreuziger je i po druhé etapě závodu Kolem Švýcarska na průběžném druhém místě, jeho ztráta na olympijského vítěze v časovce Švýcara Fabiana Cancellaru se mírně zvýšila na 22 sekund. Třiadvacetiletý obhájce prvenství přijel do cíle dnešního stopadesátikilometrovém okruhu kolem Davosu v hlavním pelotonu na 36. místě ve stejném čase jako vítězný Rakušan Bernhard Eisel.

Kreuziger a jeho soupeři. foto: ČTK

Kreuzigrova ztráta na vítěze úvodní časovky vzrostla o tři sekundy poté, co Cancellara získal bonifikaci za vítězství na spurtérské prémii na 144. kilometru. Etapa se rozhodovala v závěrečném spurtu, ve kterém byl nejrychlejší Eisel před Němcem Geraldem Ciolkem a Španělem Oscarem Freirem.

Vítěze těsného dojezdu musela určit cílová fotografie.

V pondělí čeká peloton 198 km dlouhá etapa, během které cyklisté vyšplhají do 2000 metrů nad mořem. Závěrečných 60 kilometrů bude prudké klesání s dojezdem do Lumina v nadmořské výšce 300 metrů. Závod končí v neděli 21. června v Bernu.

Autor:

Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA
Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA

Hledáte pro svá miminka spolehlivou ochranu a chcete, aby se cítila jako v bavlnce? Nyní máte jedinečnou příležitost zapojit se do testování nových...