Úterý 2. července 2024, svátek má Patricie
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Kvitová nepřišla na tiskovku. ‚Po všem, čím jsem si prošla, jsem za osmifinále ráda‘

Sport

  21:55
Londýn (Od našeho zpravodaje) - V přetahované s Britkou Johannou Kontaovou se Petra Kvitová odmítala vzdát. Ve třetím setu snížila z 1:5 na 4:5 a obecenstvo na centrkurtu zneklidnělo. Při mečbolu ovšem napálila forhendem míč do autu a její prazvláštní wimbledonská mise skončila.

Johanna Kontaová přijímá gratulace od Petry Kvitové. foto: ČTK/AP

Byla jsem tak koncentrovaná, že jsem se ani nestihla vztekat, smála se Strýcová

I po svých nejpalčivějších porážkách blonďatá levačka dosud pokaždé podstoupila rozhovory s reportéry. V pondělí se v Londýně omluvila. Její jméno se v seznamu interview nejprve objevilo, poté zmizelo.

„Z osobních důvodů se Petra Kvitová nezúčastní tiskové konference,“ zaznělo naprosto neobvyklé hlášení v sálech pro novináře.

Snad aby uklidnila své fanoušky, uvedla v prohlášení pro média, které poskytla prostřednictvím WTA: 

„Postup do osmifinále beru jako dobrý výsledek, který mě potěšil. Budu dál pracovat. Po všem, čím jsem si prošla, jsem šťastná už jen z toho, že si udržuji pozitivní myšlení.“

Petra Kvitová zdraví diváky ve Wimbledonu po výhře nad Ons Jabeurovou.

Před svým oblíbeným turnajem skoro netrénovala, jelikož si před Roland Garros pochroumala sval v předloktí. Po příletu do Londýna navíc onemocněla.

„Příprava byla tragická. Bude to zajímavý Wimbledon,“ řekla. A později opakovala: „Ruka ještě není úplně v pořádku, každou chvíli se může stát, že v ní ucítím bolest a odstoupím.“

Přesto vyřadila Tunisanku Džabúrovou, Francouzku Mladenovicovou a Polku Linetteovou, než v osmifinále podlehla Kontaové 6:4, 2:6, 4:6.

„Dobrý zápas z obou stran,“ citovala ji WTA. „Od samého začátku měl vysokou kvalitu. Na začátku jsem odvrátila dva brejkboly a sama jsem získala soupeřčino podání, ale ona hrála čím dál lépe.“

Ve druhé sadě působila dvojnásobná wimbledonská šampionka unaveně. Sama přiznala, že v nohách necítila energii a špatně se pohybovala.

Na třetí set se dokázala vyburcovat: „Vytvořila jsem si pár šancí, ale nevyužila jsem je. Johanna byla v laufu. Ještě se mi povedlo snížit její vedení z 5:1 na 5:4. Ale víc už jsem nesvedla.“

Petra Kvitová smutní po prohře s Johannou Kontaovou.
Petra Kvitová po postupu do osmifinále

Kvitová se v All England Clubu protloukla nejdál od svého triumfu v roce 2014. Že na hlavní scéně v pondělí předvedla velmi dobrý výkon, napovídá rovněž její bilance vítězných úderů a nevynucených chyb 40-34.

Chválila ji i Kontaová: „V závěru Petra uvolněně švihala. Míčky létaly z její rakety jako kulky.“

Poslední game už ovšem patřil Britce.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!